100-rostlinneho-puvodu

100% ROSTLINNÉHO PŮVODU

SLOŽENÍ

AVIKO

8 kuliček rostlinného snacku s kuřecí příchutí
8 pikantních rostlinných nuget s příchutí sýra
300 g batátových hranolků

OSTATNÍ

½ avokáda
1 porce pečené cizrny*
100 g fazolí edamame
75 g solených mandlí
75 g oliv (česnek)

OMÁČKY

75 g zeleninové muhammary
1 porce zeleninové limetkové aioli*
1 porce zeleninových kokosových tzatziki*

100-rostlinneho-puvodu

*PRAŽENÁ PIKANTNÍ CIZRNA - 4 PORCE

Předehřejte troubu na 180 °C. Propláchněte 500 g cizrny z konzervy. Rozložte je na čistou utěrku a osušte. Odstraňte uvolněné slupky. 
Cizrnu promíchejte s 1 lžící olivového oleje, 1 lžičkou uzené papriky, 1 lžičkou mletého kari, 1 lžičkou mletého česneku a solí podle chuti.
Cizrnu rozprostřete na plech a pečte 30-35 minut dozlatova a dokřupava. V polovině pečení protřepte.Cizrnu nepečte příliš tmavou! 
Cizrnu nechte vychladnout a uložte ji do vzduchotěsné nádoby.

*Veganská limetková AIOLI - 4 PORCE

250 g zeleninové aioli ochuťte kůrou a šťávou ze 2 limetek. 
Aioli skladujte v čisté sklenici v lednici.

*KOKOSOVÉ TZATZIKI - 4 PORCE

Smíchejte 500 g kokosového jogurtu se 3 jemně nastrouhanými stroužky česneku a 3 nahrubo nastrouhanými mini okurkami. Tzatziky osolte a opepřete. Tzatziky skladujte v čisté sklenici v lednici.