B&W kuchyně

Výhody mražených produktů, které chutnají jako z domácí kuchyně, mohou zkrátit dobu přípravy a uleví tak vytížené kuchyni

Situace na trhu personálu restaurací stále více vypadá katastroficky. Zvyšování platů už nepomáhá: stejně nemá kdo pracovat. Není jich prostě dost – kuchaři, číšníci, ostatní pozice v restauratérství. V takové situaci mohou být využity zmrazené hotové výrobky, které chutnají jako uvařené od základu, přitom jsou to polotovary.

Kam tito zaměstnanci odešli?

Začněme důvody. Koronavirus a jeho důsledky vedly k tomu, že typičtí pracovníci restaurací opustili města, kde byli pouze dočasně - migranti se vrátili do svých zemí, studenti se rozešli do svých rodných měst a studovali online. Mnoho z těch, kteří zůstali ve velkých městech, přesedlali na kariéru kurýrů doručovacích služeb, začali pracovat ve svém vyučeném oboru, prostě se rozhodli náhle změnit povolání. Třetím faktorem je, že uzavřené hranice způsobily bezuzdnou touhu lidí utrácet rozpočet na dovolenou ve své vlasti.

Dalším důvodem je negativní obraz restauračního podnikání po lockdownu. Restauratéři přičítají nedostatek zaměstnanců skutečnosti, že HoReCa sektor lze považovat za jeden z nejzranitelnějších odvětví, jak ukazuje do roku 2021 nečinný postoj vlády k restauracím během pandemie. U uchazečů o zaměstnání je hlavním kritériem při hledání zaměstnavatele společnosti jejich stabilita a schopnost platit včas. Během krize toto HoReCa sektor nedokázal zaručit, navíc se velmi dlouho pracovalo s různě se měnícími omezeními. Důvěra kandidátů pro trh Horeca jako zaměstnavatele se dramaticky snížila, protože právě tento segment během pandemie nejvíce utrpěl.

Výhody mražených potravin

Existuje mnoho výhod používání mražených potravin. Za prvé, kuchaři mohou předpokládat, že cena produktu stanovená výrobcem se za rok příliš nezmění, některé produkty jsou dokonce již porcovány, což neuvěřitelně usnadňuje počítání nákladů na porci. To nepochybně usnadňuje plánování rozpočtu. Náklady na nákup mraženého zboží jsou mnohem nižší, zejména mimo sezónu. Také není třeba najímat osobu, která by se pravidelně zabývala nákupem čerstvých produktů. Zmrazené produkty lze zakoupit dříve, protože datum spotřeby je mnohem delší.

Šéfkuchaři z restaurací s opravdu velkou kapacitou 200, 300, 500 zákazníků denně jsou primárně poháněni pohodlím. Mají vždy produkty připravené k použití. Restaurace nemusí najímat další lidi na loupání a mytí zeleniny. Pro kuchaře, kteří mají dobrý obrat a potřebují tyto produkty pro bufety, jsou mražené potraviny dobrým řešením. Široká nabídka Aviko vám umožní připravit různé pokrmy pomocí mražených výrobků. Jejich vysoká kvalita, stejně jako pohodlí a hospodárnost použití činí přípravu jídel v restauracích mnohem jednodušší a rychlejší.


 

číšník

Krok za krokem od začátku

Existuje mnoho důvodů, které vedou zaměstnance k myšlence skončit. Vedoucí musí být připraven je identifikovat a hlavně řešit, protože pokud nenabídne rozumné řešení, pak o zaměstnance určitě přijde. Klíčem je zlepšit zkušenosti zaměstnanců. Zaměstnavatelé se musí zbavit staré mentality a udělat ze své restaurace vzrušující místo pro práci. To znamená najít způsoby, jak vytvořit pozitivní prostředí, podporovat zaměstnance v jejich pracovních a kariérních cílech a nabídnout lepší rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem než konkurence. 

Udržení zaměstnanců je jednoznačně nejvyšší prioritou. Kromě toho by však zaměstnavatelé měli zvážit, proč je společnost ideálním místem pro práci, kde se i ti nejambicióznější zaměstnanci cítí šťastní. Hlavními složkami pro práci snů jsou: jsou skuteční leadeři, mají zajímavé výzvy a podpůrné prostředí, kde se lidé mohou naplno vyjádřit. Udělejte vše pro to, abyste vytvořili tým, kde může být každý sám sebou, ukažte vše, co kdo umí a užívejte si to, a pak bude vše v pořádku se zapojením zaměstnanců.