
Hranolky po celém světě
Hranolky po celém světě
Hranolky mají různé tvary a velikosti. Každá země má své vlastní preference. Začíná to druhem brambor, velikostí řezu hranolků, křupavostí, v čem se hranolky smaží a jak se podávají. Se společností Aviko House of Fries působíme ve více než 110 zemích. Zde vám pomůžeme najít ty správné hranolky pro váš podnik.
- BelgiePřečtěte si více
Barva a chuť
Belgičané dávají na hranolky jednoznačně přednost bílým bramborám. Nejraději mají odrůdu brambor Bintje. Smaží se nejlépe dvakrát. Belgické hranolky jsou obvykle silnější a mají pravou bramborovou chuť. Na povrchu jsou křupavé, uvnitř měkké. Smaží se nejlépe v živočišném tuku, nikoliv v oleji, což jim dodává jedinečnou, bohatou chuť.
Pokud chcete podávat belgické hranolky, doporučujeme hranolky Aviko La Cuisine Belge Artisanale. - Velká BritániePřečtěte si více
Angličané dávají přednost o něco silnějším hranolkům, krásně zlatavým. Jejich Fish & Chips jsou světoznámé. Obvykle se solí nebo se někdy jako poleva používá ocet.
Ve Velké Británii jsou oblíbené naše hranolky SuperCrunch 9,5 mm Skin On a SuperCrunch 15 mm.
- NěmeckoPřečtěte si více
Němci dávají přednost zlatohnědé a křupavé barvě. Často se podávají s kari kečupem. Oblíbená je však také červenobílá kombinace kečupu a majonézy pod názvem Pommes Rot-Weiß. Oblíbenou kombinací je také Bratwurst a hranolky. V Německu si získávají oblibu také naložené hranolky.
V Německu si oblíbili naše čerstvé hranolky: SuperCrunch Fresh. - NizozemskoPřečtěte si více
Holanďané milují hranolky. Nejraději jsou zlatohnědé a křupavé. Podávají se s různými omáčkami, jako je majonéza, arašídová omáčka nebo kečup. Hranolky se s oblibou konzumují se svačinou jako frikandel, kroketa a sýrové suflé.
V Nizozemsku je oblíbený pokrm Aviko Oerfriet. Tyto čerstvé hranolky vypadají a chutnají jako domácí. Na povrchu křupavé, uvnitř měkké.
- ItáliePřečtěte si více
V zemi těstovin a pizzy si také pochutnávají na hranolkách. Dokonce i na pizze je to oblíbený fenomén. Hranolky mají pokud možno o něco světlejší barvu než v jiných evropských zemích. Hranolky se často ochucují bylinkami (například rozmarýnem) a podávají se jako příloha k mnoha jídlům.
V Itálii je velmi oblíbený náš SuperCrunch. Dlouho vydrží křupavé.
- FranciePřečtěte si více
Není divu, že Francouzi dávají přednost hranolkům; tenkým hranolkům. Pěkně křupavé, podávané s trochou mořské soli. Je trend podávat je s aioli (česnekovou majonézou), bylinkami nebo omáčkami. Hranolky jsou základem mnoha jídel, například moules frites (mušle s hranolky).
Milují vaši hosté hranolky? Pak si vyberte z našich klasických hranolků Pommes Frites, SuperCrunch nebo Super Longs. Všechny mají 7 mm, což je velikost hranolků pro krájení. - PolskoPřečtěte si více
Polští spotřebitelé milují dozlatova opečené hranolky. Zvenku křupavé, uvnitř měkké. Silnější hranolky se zdají být v Polsku o něco oblíbenější kvůli své struktuře a kousavosti. Ve městech, jako je Varšava, Krakov a Vratislav, jsou specializované hranolkárny, kde si lidé mohou vybrat z široké nabídky naložených hranolek. Oblíbeným trendem se stalo nabízení hranolek jako pouličního jídla, často ve formě „hranolek v kornoutu“ s různými zálivkami a omáčkami.
- USAPřečtěte si více
Velkou oblibu mají hranolky s náplní, jako je sýr, slanina a zakysaná smetana. Nejoblíbenější jsou klasické slané hranolky, ale také hranolky ochucené (česnekem, paprikou nebo cibulovým práškem). Ve Fast Foodu se dává přednost tenkým hranolkům, v gurmánských restauracích rychlého občerstvení a food truccích se spíše setkáte s tlustší variantou.
Pokud vás tato kuchyně oslovuje, pak byste měli opravdu vyzkoušet naše hranolky Wavy Blends. - ČínaPřečtěte si více
Hranolky jsou v Číně méně oblíbené než ve většině západních zemí, ale jsou na vzestupu. V Číně dávají přednost tenkým hranolkům, které jsou o něco lehčí. Hranolky se obvykle podávají v řetězcích rychlého občerstvení.
Náš SuperCrunch Fresh je na čínském trhu oblíbeným výrobkem.
