Stůl a lavice s tapas appetizery

Jak vám trend tapas pomůže snížit zátěž vašich zaměstnanců, když pociťujete nedostatek pracovních sil

Vzhledem k tomu, že poptávka spotřebitelů po rychlosti a pohodlí stále vede k trendům občerstvení, jako je grab-and-go, take-away a rozvoz, se cíl zdá být stále jasnější: více občerstvení, méně rozruchu. Spotřebitelé se více odbývají malými rychlými pokrmy častěji během dne, než aby strávili delší čas při tradičním pokrmu. Potřeba urychlování generace Y nutí provozovatele stravovacích služeb, aby zrychlovali v oblasti občerstvení, které lze konzumovat v kteroukoliv denní dobu.

Co se tedy bude dít?

Snackification! Slovo, co bylo původně vytvořeno v USA, aby vyjádřilo rostoucí trend směrem k rychlým mini jídlům dostupným po celý den. V jednom průzkumu dokonce 92 % amerických mileniálů uvedlo, že místo hlavního jídla se alespoň jednou týdně odbývali rychlými svačinkami vícekrát během dne.

Mini pokrmy z jiných kultur dorazily na scénu ještě před pokrmy servírovanými v miskách. Tapas, bento boxy a mezze jsou středomořské, asijské a levantské odpovědi na trend mini pokrmů a právě ty jsou ve střední Evropě nyní na vzestupu. To, co bylo kdysi odsunuto na pozici předkrmu, drobného občerstvení k pivu nebo vínu nebo "prostě si dám něco malého", je nyní do značné míry životaschopnou volbou pro plnohodnotné jídlo. Tradiční nabídky jsou nahrazovány širokým výběrem malých aromatických pokrmů se spoustou variací. Jídlo se stává kosmopolitnějším a malé občerstvení se stává novým způsobem stravování.

Kultury stolování jsou dynamické: jak se mění společnost, mění se i způsob stravování. V dnešní době je změna jedinou konstantou. Jak přecházíme z průmyslového věku do věku znalostí, ve kterém je skutečný svět často organizován kolem toho digitálního. Nové životní styly a rodinné vztahy nesetrvají dlouho na místě, lidé jsou pořád v pohybu. Není tedy žádným překvapením, že lidé konzumují stále více pokrmů tak nějak za pochodu, spíše než doma, ve standardních časech k jídlu jako oběd v poledne, večeře večer.

Sdílení talířů vám pomůže vydělat více.

Koncept sdílení talířů uvolňuje tlak na rozhodování o objednávce, který lidé mohou cítit, a také nabízí možnost vyzkoušet různé možnosti menu. Mileniálové jsou nyní jednou z největších generací, s nimiž byste měli počítat jako vlastník firmy v HoReCa sektoru. V restauracích tráví více času, než kterákoli jiná generace před nimi - a rádi se dělí. Tapas sety mohou spotřebitelům zpříjemnit placení menších porcí. Sdílení obrovských talířů s různými drobnými jídly při odreagování se po hektickém dni a povídání si s přáteli a spolupracovníky u drinku nebo sklenky vína má obrovskou společenskou přitažlivost. Trend sdílení talířů lze nazvat tapas, degustační menu, fingerfood, kombinované talíře nebo předkrmy jako předkrmy, ale terminologie je méně důležitá než přátelská atmosféra barů nebo restaurací, kteří konverzují s přáteli a ochutnávají vzrušující kulinářské chutě.

Rychlý oběd uprostřed týdne? Tak určitě! Párty doma o víkendu s přáteli? Ještě lepší! Předkrmy a drobné občerstvení jsou tím nejlepším pro vytváření nové nabídky pokrmů.

Aviko nabízí desítky appetizerů, které jsou skvělé na brunch, oběd nebo rychlou večeři.

Mezi jejich mnoho výhod patří zejména:

  • rychlá a snadná příprava,
  • rozmanitost velikostí, tvarů a příchutí,
  • snadný výpočet nákladů na porci (konstantní hmotnost kusu v balení),
  • většina z nich je vhodná pro vegetariány, některé pak i pro vegany,
  • ideální je smíchat více druhů a připravit jedinečné sety pro sdílení ve více lidech.

Přidejte je do svého jídelního lístku, podpořte jejich variabilitu a všestrannost a jednoduše splníte potřeby svých hostů - nebo je nechte si uvědomit potenciál konceptu pokrmu pro každou příležitost!