asian_beef_tartare

Asiijský tataráček

Suroviny

  • 8 Aviko Rösti
  • 300 g hovězího steaku nebo svíčkové
  • 4 cm kořenu zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 jarní cibulka
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 limetky
  • 2 pak choi
  • 100 g hub shimeji
755504_aviko_bramborove_rosti_kulate_do_trouby_2500_g_pokrm

Příprava

Příprava: 20 minut

  1. Maso osušte a nakrájejte na malé kostičky. Zázvor oloupejte a nastrouhejte. Česnek také nastrouhejte. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno; 1 lžíci kroužků odložte stranou na ozdobu.
  2. Smíchejte maso se 2 lžičkami zázvoru a 2 lžícemi olivového oleje. Přidejte česnek podle chuti. Tartar dochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem.
  3. Smíchejte zbývající zázvor a česnek s jemně nakrájenou jarní cibulkou a 4 lžícemi olivového oleje. Dochutěte solí a pepřem.
  4. Rozkrojte pak choi na poloviny a houby očistěte. Pak choi potřete zázvorovo-česnekovým olejem. Houby promíchejte se zbytkem oleje.
  5. Připravte Rösti podle návodu na obalu. Pak choi grilujte na grilu nebo v grilovací pánvi po dobu 2 minut z každé strany. Houby grilujte 1–2 minuty. Zeleninu dochuťte solí a pepřem.
  6. Rozložte Rösti na 4 talíře. Lžící rozdělte houby na 4 Rösti a tatarskou omáčku na další 4. Přidejte grilovaný pak choi a posypte kroužky jarní cibulky.

Tip: Pro ještě výraznější asijskou chuť pokapejte tatarskou omáčku sezamovým olejem a sójovou omáčkou.