
Asiijský tataráček
Suroviny
- 8 Aviko Rösti
- 300 g hovězího steaku nebo svíčkové
- 4 cm kořenu zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 jarní cibulka
- 6 lžic olivového oleje
- 2 limetky
- 2 pak choi
- 100 g hub shimeji
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
Příprava: 20 minut
- Maso osušte a nakrájejte na malé kostičky. Zázvor oloupejte a nastrouhejte. Česnek také nastrouhejte. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno; 1 lžíci kroužků odložte stranou na ozdobu.
- Smíchejte maso se 2 lžičkami zázvoru a 2 lžícemi olivového oleje. Přidejte česnek podle chuti. Tartar dochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem.
- Smíchejte zbývající zázvor a česnek s jemně nakrájenou jarní cibulkou a 4 lžícemi olivového oleje. Dochutěte solí a pepřem.
- Rozkrojte pak choi na poloviny a houby očistěte. Pak choi potřete zázvorovo-česnekovým olejem. Houby promíchejte se zbytkem oleje.
- Připravte Rösti podle návodu na obalu. Pak choi grilujte na grilu nebo v grilovací pánvi po dobu 2 minut z každé strany. Houby grilujte 1–2 minuty. Zeleninu dochuťte solí a pepřem.
- Rozložte Rösti na 4 talíře. Lžící rozdělte houby na 4 Rösti a tatarskou omáčku na další 4. Přidejte grilovaný pak choi a posypte kroužky jarní cibulky.
Tip: Pro ještě výraznější asijskou chuť pokapejte tatarskou omáčku sezamovým olejem a sójovou omáčkou.

