
Brunch ve skle
Suroviny
- 400 g Aviko Super Mash Homemade
- 1 šalotka
- 100 g (čerstvého) choriza
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 ml bílého vína
- 4 lžíce panko strouhanky
- 2 stroužky česneku
- 25 g parmazánu
- 500 ml smetany na vaření nebo trvanlivé šlehačky
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 4 vejce
- Jedlé květy na ozdobu
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
Příprava: 30 minut
- Nakrájejte šalotku a chorizo na kostky. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Chorizo smažte 2 minuty. Přidejte šalotku a smažte další 1 minutu. Zalijte vínem a nechte 20 minut dusit na velmi mírném ohni.
- Opečte panko na pánvi dozlatova a dokřupava. Nastrouhejte česnek. Nastrouhejte také sýr.
- Připravte bramborovou kaši podle návodu na obalu. Zvyšte teplotu pod vínem a nechte ho zredukovat na polovinu. Přidejte smetanu a znovu zredukujte na polovinu.
- Povařte vejce v pánvi s mírně vroucí vodou a octem. Mezitím dochuťte bramborovou kaši česnekem, sýrem a panko.
- Přeceďte omáčku a rozmixujte v mixéru do pěny. Dochutťte solí a pepřem.
- Lžící rozložte křupavé pyré do 4 velkých pohárů nebo hezkých misek. Na pyré položte pošírované vejce. Lžící přelijte pěnovou omáčkou a ozdobte jedlými květy.
Tip: Preferujete bez masa? Vynechte chorizo a do vína namočte několik nitek šafránu.

