brunch_in_a_glass

Brunch ve skle

Suroviny

  • 400 g Aviko Super Mash Homemade
  • 1 šalotka
  • 100 g (čerstvého) choriza
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 ml bílého vína
  • 4 lžíce panko strouhanky
  • 2 stroužky česneku
  • 25 g parmazánu
  • 500 ml smetany na vaření nebo trvanlivé šlehačky
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 4 vejce
  • Jedlé květy na ozdobu
801757_aviko_bramborova_kase_domaci_styl_2500_g_pokrm

Produkty Aviko užité v tomto receptu

Příprava

Příprava: 30 minut

  1. Nakrájejte šalotku a chorizo na kostky. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Chorizo smažte 2 minuty. Přidejte šalotku a smažte další 1 minutu. Zalijte vínem a nechte 20 minut dusit na velmi mírném ohni.
  2. Opečte panko na pánvi dozlatova a dokřupava. Nastrouhejte česnek. Nastrouhejte také sýr.
  3. Připravte bramborovou kaši podle návodu na obalu. Zvyšte teplotu pod vínem a nechte ho zredukovat na polovinu. Přidejte smetanu a znovu zredukujte na polovinu.
  4. Povařte vejce v pánvi s mírně vroucí vodou a octem. Mezitím dochuťte bramborovou kaši česnekem, sýrem a panko.
  5. Přeceďte omáčku a rozmixujte v mixéru do pěny. Dochutťte solí a pepřem.
  6. Lžící rozložte křupavé pyré do 4 velkých pohárů nebo hezkých misek. Na pyré položte pošírované vejce. Lžící přelijte pěnovou omáčkou a ozdobte jedlými květy.

Tip: Preferujete bez masa? Vynechte chorizo a do vína namočte několik nitek šafránu.