Burger se salámem chorizo, opečenou paprikou a karamelizovanou cibulkou

Burger se chorizo, opečenou paprikou a karamelizovanou cibulkou

Přísady pro tento pokrm

pro 10 porcí

• 2 kg Aviko Pure & Rustic hranolek
• 1,2 kg mletého hovězího masa
• 3 lisované stroužky česneku
• 3 lžíce mleté sladké papriky
• 2 lžičky muškátového oříšku
• 5 červených paprik
• 3 nakrájené chorizo klobásy
• 10 hamburgerových bulek
• 5 lžic balzamikového octa
• 3 lžíce hnědého cukru
• olivový olej
• sůl a pepř
• máslo
• majonéza
• polníček

Burger se salámem chorizo, opečenou paprikou a karamelizovanou cibulkou

Jak připravit tento pokrm

V míse smíchejte mleté hovězí s česnekem, mletou paprikou, muškátovým oříškem, pepřem a solí. Vytvarujte 10 burgerů. Předehřejte troubu na 200 °C. Papriku zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě. Osmažte cibuli na olivovém oleji a poté přidejte třtinový cukr, který zkaramelizujte a k tomu nakonec přidejte balzamikový ocet. Očistěte pečené papriky a nakrájejte je na dlouhé proužky. Připravte Aviko Pure & Rusic hranolky podle návodu. Mezitím na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje s trochou másla a osmažte hamburgery na středním ohni po dobu 3 minut z každé strany, dokud nebudou zlatavě hnědé. Poté do křupava osmažte plátky chorizo klobásy. Poskládejte burger následovně:

• pomažte spodní stranu bulky majonézou
• horký burger položte na lístky polníčku a proužky pečených paprik
• dále pokládejte chorizo a karamelizovanou cibuli
• nakonec zakryjte vrchní půlkou bulky.
• servírujte s hranolkami Aviko Pure & Rustic

Dobrou chuť!

super_krupave_hranolky_se_slupkou_v_domacim_vzhledu_pokrm Aviko