
Burger z lososa s hummusem, zeleným chřestem, řeřichou a wasabi majonézou
Přísady pro tento pokrm
pro 10 porcí
• 2 kg sterilované cizrny
• 2 oloupané stroužky česneku
• 3 lžičky mleté sladké papriky
• 3 lžičky mletého kmínu
• 125 ml olivového oleje
• 75 g čerstvého koriandru
• sůl a pepř
• 2 kg Aviko Pure & Rustic hranolků
• 1,2 kg filetu z čerstvého lososa
• 5 nakrájených jarních cibulek
• šťáva a nastrouhaná kůra z 2 limetek
• 5 lžic nasekané pažitky
• 70 g strouhanky
• 10 hamburgerových bulek
• 40 výhonků zeleného chřestu
• 400 g řeřichy
• 2 na kolečka nakrájené červené cibule
• sůl a pepř
• olivový olej
• wasabi majonéza

Jak připravit tento pokrm
Na přípravu hummusu sceďte cizrnu a propláchněte studenou vodou. Smíchejte cizrnu s česnekem, mletou paprikou, kmínem, solí a olivovým olejem a směs rozmixujte na jemnou hmotu. Ke konci přidejte čerstvý koriandr, aby nebyl zcela rozmixovaný. Dochuťte solí a pepřem. Servírujte hummus v samostatné misce.
Na přípravu burgerů nakrájejte lososa na kousky a vložte do mixéru. Poté přidejte jarní cibulku, nastrouhanou limetkovou kůru a šťávu, chilli papričky, strouhanku a sůl. Mixujte, dokud není těsto spojené. Ke konci přidejte pažitku.
Připravte Aviko Pure & Rusic hranolky podle návodu. Mezitím na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje s trochou másla a osmažte hamburgery na středním ohni po dobu 3 minut z každé strany. Mezitím na pánvi opečte zelené výhonky chřestu.
Burgery otočte a smažte další 2 minuty, dokud nebudou zlatavě hnědé. Poskládejte burger následovně:
• pomažte spodní stranu bulky hummusem
• horký burger z lososa položte na řeřichu
• dále pokládejte chřest a cibulové kroužky
• přidejte wasabi majonézu
• nakonec zakryjte vrchní půlkou bulky.
• servírujte s hranolky Aviko Pure & Rustic