
Ceviche z mořského ďasa
Suroviny
- 4 Aviko Rösti
- 400 g filé z mořského ďasa
- 2 citrony
- 2 cm zázvoru
- ½ červené papriky
- 1 červená, žlutá a/nebo zelená paprika
- 2 lžíce olivového oleje
- 6 jahod
- 4 cherry rajčata
- 3 větvičky koriandru
- 2 lžičky sherry nebo bílého vinného octa
- jedlé květy
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
Příprava: 30 minut
- Nakrájejte filé z mořského ďasa na tenké plátky. Vložte je do misky. Očistěte 1 citron a nastrouhejte žlutou kůru. Vymačkejte šťávu z obou citronů.
- Oloupejte a nastrouhejte zázvor. Červenou papriku nakrájejte na jemno. Smíchejte citronovou kůru se šťávou a zázvorem. Rybu pokapejte citronovou marinádou. Nechte marinovat 10–15 minut; ryba se tím „uvaří“ a zbělá.
- Papriky nakrájejte na proužky a promíchejte s olivovým olejem. Papriky grilujte na grilu nebo v grilovací pánvi po dobu 5 minut, dokud nezměknou. Mezitím nakrájejte rajčata a jahody na julienne. Koriandr jemně nasekejte.
- Smažte rajčata s koriandrem po dobu 1 minuty. Dochuťte čerstvými jahodami, vinným octem, solí a pepřem. Salát nechte vychladnout na vlažnou nebo pokojovou teplotu.
- Připravte Rösti podle návodu na obalu.
- Rozložte Rösti na 4 talíře. Na ně rozdělte salát z papriky a jahod. Na salát položte ceviche. Pokapejte trochou marinády a ozdobte jedlými květy.
Tip: Ceviche a salát připravte tak, aby před podáváním zbývalo jen připravit Rösti.

