monkfish_ceviche

Ceviche z mořského ďasa

Suroviny

  • 4 Aviko Rösti
  • 400 g filé z mořského ďasa
  • 2 citrony
  • 2 cm zázvoru
  • ½ červené papriky
  • 1 červená, žlutá a/nebo zelená paprika
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 6 jahod
  • 4 cherry rajčata
  • 3 větvičky koriandru
  • 2 lžičky sherry nebo bílého vinného octa
  • jedlé květy
755504_aviko_bramborove_rosti_kulate_do_trouby_2500_g_pokrm

Příprava

Příprava: 30 minut

  1. Nakrájejte filé z mořského ďasa na tenké plátky. Vložte je do misky. Očistěte 1 citron a nastrouhejte žlutou kůru. Vymačkejte šťávu z obou citronů.
  2. Oloupejte a nastrouhejte zázvor. Červenou papriku nakrájejte na jemno. Smíchejte citronovou kůru se šťávou a zázvorem. Rybu pokapejte citronovou marinádou. Nechte marinovat 10–15 minut; ryba se tím „uvaří“ a zbělá.
  3. Papriky nakrájejte na proužky a promíchejte s olivovým olejem. Papriky grilujte na grilu nebo v grilovací pánvi po dobu 5 minut, dokud nezměknou. Mezitím nakrájejte rajčata a jahody na julienne. Koriandr jemně nasekejte.
  4. Smažte rajčata s koriandrem po dobu 1 minuty. Dochuťte čerstvými jahodami, vinným octem, solí a pepřem. Salát nechte vychladnout na vlažnou nebo pokojovou teplotu.
  5. Připravte Rösti podle návodu na obalu.
  6. Rozložte Rösti na 4 talíře. Na ně rozdělte salát z papriky a jahod. Na salát položte ceviche. Pokapejte trochou marinády a ozdobte jedlými květy.

Tip: Ceviche a salát připravte tak, aby před podáváním zbývalo jen připravit Rösti.