
Citrusové Churros
Suroviny
Porce: 1
- 1 Aviko Churros XXL
- 1 grapefruit
- 1 pomeranč
- 1 mandarinka
- 50 g borůvek
- Marináda (100 g cukru/100 ml šťávy (z výše uvedených citrusových plodů)/100 ml cava/bílé víno)
- Pomerančový sorbet / sušený pomerančový sorbetový základ / pěna z bílé čokolády
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
- Citrusové plody nakrájejte.
- Vymačkejte zbylou šťávu, kterou použijete na marinádu.
- Cukr zkaramelizujte, zalijte citrusovou šťávou a 100 ml vína nebo cava. Zredukujte na 1/3 objemu.
- Marinádu nechte vychladnout na pokojovou teplotu a ovoce v ní marinujte alespoň 1 hodinu.
- Churros připravte podle návodu a položte na talíř s připraveným pokrmem.
- Ze sorbetu vytvarujte quenelle a dejte na talíř.
- Ozdobte rozpůlenými borůvkami.