citrusove-churros

Citrusové Churros

Suroviny 

Porce: 1

  • 1 Aviko Churros XXL
  • 1 grapefruit
  • 1 pomeranč
  • 1 mandarinka
  • 50 g borůvek
  • Marináda (100 g cukru/100 ml šťávy (z výše uvedených citrusových plodů)/100 ml cava/bílé víno)
  • Pomerančový sorbet / sušený pomerančový sorbetový základ / pěna z bílé čokolády
Aviko gastro xxl_churros

Produkty Aviko užité v tomto receptu

Příprava

  1. Citrusové plody nakrájejte.
  2. Vymačkejte zbylou šťávu, kterou použijete na marinádu.
  3. Cukr zkaramelizujte, zalijte citrusovou šťávou a 100 ml vína nebo cava. Zredukujte na 1/3 objemu.
  4. Marinádu nechte vychladnout na pokojovou teplotu a ovoce v ní marinujte alespoň 1 hodinu.
  5. Churros připravte podle návodu a položte na talíř s připraveným pokrmem.
  6. Ze sorbetu vytvarujte quenelle a dejte na talíř.
  7. Ozdobte rozpůlenými borůvkami.