monkfish_stew_with_gratin

Dušený mořský ďas s gratinem

Suroviny

  • 4 ks Aviko All-for-One Gratin
  • 2 bílé a/nebo červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená a 1 žlutá paprika
  • 3 rajčata
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 125 ml suchého bílého vína
  • ½ červené papriky
  • 1 bobkový list
  • 300 g filetů z mořského ďasa
  • 3-4 větvičky koriandru
  • 2 větvičky kopru
aviko-kremove_veganske_gratiny-one-for-all

Produkty Aviko užité v tomto receptu

Příprava

Příprava: 30 minut

  1. Cibuli nakrájejte. Česnek nakrájejte na tenké plátky a papriky na 2 cm velké kousky. Rajčata nakrájejte na kostky.
  2. Rozpalte olivový olej na pánvi. Cibuli a česnek restujte 1 minutu. Přidejte papriky a restujte 2 minuty. Přimíchejte rajčata a restujte další minutu.
  3. Nalijte víno k zelenině. Přidejte kousek červené papriky a bobkový list. Přiveďte k varu.
  4. Snižte teplotu a zeleninu duste 15 minut. Mezitím připravte gratinované brambory podle návodu na obalu.
  5. Vložte rybí filé mezi zeleninu a duste 8–10 minut. Dochuťte solí a pepřem.
  6. Rozdělte gratinované brambory na 4 talíře. Přidejte zeleninu s rybou a omáčkou. Ozdobte lístky koriandru a koprem.

Tip: Rybu můžete nahradit kuřecím prsem. Nebo podávejte s měkkým nebo pošírovaným vejcem jako vegetariánské jídlo.