
Dušený mořský ďas s gratinem
Suroviny
- 4 ks Aviko All-for-One Gratin
- 2 bílé a/nebo červené cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená a 1 žlutá paprika
- 3 rajčata
- 2 lžíce olivového oleje
- 125 ml suchého bílého vína
- ½ červené papriky
- 1 bobkový list
- 300 g filetů z mořského ďasa
- 3-4 větvičky koriandru
- 2 větvičky kopru
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
Příprava: 30 minut
- Cibuli nakrájejte. Česnek nakrájejte na tenké plátky a papriky na 2 cm velké kousky. Rajčata nakrájejte na kostky.
- Rozpalte olivový olej na pánvi. Cibuli a česnek restujte 1 minutu. Přidejte papriky a restujte 2 minuty. Přimíchejte rajčata a restujte další minutu.
- Nalijte víno k zelenině. Přidejte kousek červené papriky a bobkový list. Přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a zeleninu duste 15 minut. Mezitím připravte gratinované brambory podle návodu na obalu.
- Vložte rybí filé mezi zeleninu a duste 8–10 minut. Dochuťte solí a pepřem.
- Rozdělte gratinované brambory na 4 talíře. Přidejte zeleninu s rybou a omáčkou. Ozdobte lístky koriandru a koprem.
Tip: Rybu můžete nahradit kuřecím prsem. Nebo podávejte s měkkým nebo pošírovaným vejcem jako vegetariánské jídlo.

