fake_potato_nigiri

Fejkový bramborový Nigiri

Suroviny

  • 4 ks Aviko One-for-all Gratin
  • 12 krevet
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • (uzená) paprika v prášku
  • 1 vejce
  • 1 lžička hořčice
  • šťáva z 1 limetky
  • 225 ml slunečnicového oleje
  • 3 snítky koriandru
  • 2 maracuji
  • 4 lžíce šťávy z červených pomerančů
  • 2 kumkvaty
  • 3 jahody
  • ½ avokádo
  • 12 listů shiso
  • jedlé květy

Příprava

Příprava: 30 minut

  1. Oloupejte krevety. V hrnci zahřejte olivový olej. Česnek jemně nasekejte a 1 minutu restujte. Přidejte krevety a smažte 3 minuty. Posypte špetkou paprikového prášku. Zalijte 600 ml vody a přiveďte k varu s trochou koření (např. pepřem, bobkovým listem nebo tymiánem).
  2. Snižte teplotu a nechte vývar 10 minut louhovat a zredukujte na 1/4. Krevetový vývar sceďte.
  3. Připravte gratinované brambory podle návodu na obalu, ale tak, aby byly ještě měkké a daly se tvarovat do kuliček.
  4. V mixéru připravte majonézu z vajíčka, hořčice, šťávy z 1/2 limetky a slunečnicového oleje. Majonézu dochuťte krevetovým vývarem a solí.
  5. Jemně nakrájejte koriandr. Z dužiny marakuji, 2 lžic šťávy z červeného pomeranče a koriandru připravte zálivku. Dochutťte limetkovou šťávou.
  6. Kumkvaty a jahody nakrájejte na tenké plátky. Avokádo také nakrájejte na plátky. Krevety podélně rozkrojte na poloviny.
  7. Z gratinů vytvarujte 12 knedlíčků. Zálivku rozdělte spolu s listy shiso na 4 talíře. Knedlíčky položte na talíře a navrch dejte další 1–2 tenké plátky avokáda.
  8. Potřete krevety tenkou vrstvou krevetové majonézy a položte je na avokádo. Nigiri ozdobte jahodami, kumquaty a jedlými květy.

 

Tip: Nechcete použít syrové krevety? Pak je vařte 1 minutu v teplém vývaru.