
Fúze a zeleninové ratatouille
Suroviny
- 600 g Aviko Super Mash Homemade kaše
- 1 cibule
- ½ červené papriky
- ½ červené papriky
- ½ lilku
- 2 rajčata
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce jemně nasekaného oregana
- 2 fíky
- 150 g cukru
- 50 g másla
- 75 g ricotty
- řeřicha na ozdobu
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
Příprava: 30 minut
- Nakrájejte cibuli. Z červené papriky odstraňte semínka a nakrájejte ji najemno. Lilek, papriku a rajčata nakrájejte na kostky.
- Smíchejte zeleninu a červenou papriku se 2 lžícemi olivového oleje. Připravte na grilu nebo na suché pánvi asi 8–10 minut, dokud zelenina nezměkne a nepropeče se. Ratatouille dochuťte 1 lžičkou oregana, solí a pepřem.
- Rozkrojte fíky na čtvrtiny. Fíky opékejte na grilu nebo v grilovací pánvi po dobu 1 minuty z každé strany.
- Připravte karamel z cukru a 3 lžic vody. Fíky ihned namočte do teplého karamelu.
- Připravte bramborovou kaši podle návodu na obalu. Vmíchejte máslo. Dochuťte zbytkem oregana, solí a pepřem.
- Promíchejte ricottu s 1 lžící olivového oleje. Bramborovou kaši rozdělte na 4 talíře. Na kaši rozdělte ratatouille. Fíky položte na ratatouille. Přidejte ricottu. Tu posypte solí a pepřem. Ozdobte řeřichou.

