fusion_veggie_ratatouille

Fúze a zeleninové ratatouille

Suroviny

  • 600 g Aviko Super Mash Homemade kaše
  • 1 cibule
  • ½ červené papriky
  • ½ červené papriky
  • ½ lilku
  • 2 rajčata
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce jemně nasekaného oregana
  • 2 fíky
  • 150 g cukru
  • 50 g másla
  • 75 g ricotty
  • řeřicha na ozdobu
801757_aviko_bramborova_kase_domaci_styl_2500_g_pokrm

Produkty Aviko užité v tomto receptu

Příprava

Příprava: 30 minut

  1. Nakrájejte cibuli. Z červené papriky odstraňte semínka a nakrájejte ji najemno. Lilek, papriku a rajčata nakrájejte na kostky.
  2. Smíchejte zeleninu a červenou papriku se 2 lžícemi olivového oleje. Připravte na grilu nebo na suché pánvi asi 8–10 minut, dokud zelenina nezměkne a nepropeče se. Ratatouille dochuťte 1 lžičkou oregana, solí a pepřem.
  3. Rozkrojte fíky na čtvrtiny. Fíky opékejte na grilu nebo v grilovací pánvi po dobu 1 minuty z každé strany.
  4. Připravte karamel z cukru a 3 lžic vody. Fíky ihned namočte do teplého karamelu.
  5. Připravte bramborovou kaši podle návodu na obalu. Vmíchejte máslo. Dochuťte zbytkem oregana, solí a pepřem.
  6. Promíchejte ricottu s 1 lžící olivového oleje. Bramborovou kaši rozdělte na 4 talíře. Na kaši rozdělte ratatouille. Fíky položte na ratatouille. Přidejte ricottu. Tu posypte solí a pepřem. Ozdobte řeřichou.