
Gratinované brambory se zakysanou smetanou a salsa verde
Suroviny
4 porce
- 4 ks Aviko Krémové veganské gratiny - Creamy gratins One for all
- 25 g hladkolisté petrželky, bazalky nebo kopru
- 2 lžičky kaparů
- 1 stroužek česneku
- 4 lžíce extra virgin olivového oleje
- 1-2 lžičky citronové šťávy
- 125 g Crème fraiche nebo tučné zakysané smetany
- 2 lžičky růžového pepře
Příprava
Příprava: 25 minut
- Bylinky a kapary nasekejte najemno a přemístěte do menší misky. Nastrouhejte nebo rozmačkejte k tomu česnek. Přidejte olej, zakápněte citronovou šťávou, dochuťte solí a pepřem. Přikryjte a uložte na chvilku odležet do lednice.
- Gratiny Aviko připravte podle pokynů na obalu.
- Přemístěte gratiny na servírovací talíř. Navrch každého gratinu položte kopeček zakysané smetany. Posypte salsou verde a pepřem.

