Gratinované brambory se zakysanou smetanou a salsa verde

Gratinované brambory se zakysanou smetanou a salsa verde

Suroviny 

4 porce 

  • 4 ks Aviko Krémové veganské gratiny - Creamy gratins One for all
  • 25 g hladkolisté petrželky, bazalky nebo kopru
  • 2 lžičky kaparů
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce extra virgin olivového oleje
  • 1-2 lžičky citronové šťávy
  • 125 g Crème fraiche nebo tučné zakysané smetany
  • 2 lžičky růžového pepře 

Příprava 

Příprava: 25 minut 

  1. Bylinky a kapary nasekejte najemno a přemístěte do menší misky. Nastrouhejte nebo rozmačkejte k tomu česnek. Přidejte olej, zakápněte citronovou šťávou, dochuťte solí a pepřem. Přikryjte a uložte na chvilku odležet do lednice.
  2. Gratiny Aviko připravte podle pokynů na obalu.
  3. Přemístěte gratiny na servírovací talíř. Navrch každého gratinu položte kopeček zakysané smetany. Posypte salsou verde a pepřem. 
aviko-kremove_veganske_gratiny-one-for-all

Produkty Aviko užité v tomto receptu