
Jarní kalamáry na rösti
Suroviny
- 8 Aviko Rösti
- 4 olihně
- 6 lžic olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička hořčice
- 1 rajče
- 1 malou šalotka
- 2 lžičky sherry octa
- 1 avokádo
- 1 lžíce pažitky
- (Mini) bazalka
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
Příprava: 20 minut
- Očistěte oliheň. Rozpulte tělo podélně a nakrájejte do diamantového vzoru. Potřete 1 lžící olivového oleje a posypte solí a pepřem.
- Rozšlehejte vinaigrette z citronové šťávy, hořčice a posledních 5 lžic olivového oleje. Dochuťte solí a pepřem.
- Nakrájejte rajče na malé kostičky. Šalotku nakrájejte nadrobno. Smíchejte rajče a šalotku se sherry octem. Dochuťte solí a pepřem. Avokádo nakrájejte na tenké plátky.
- Připravte Rösti podle návodu na obalu. Olihně grilujte 6 minut, dokud nejsou pěkně opečené a propečené.
- Rozložte Rösti na 4 talíře. Na ně rozdělte rajče, šalotku a avokádo. Na vrch položte kalamáry a pokapejte citronovým vinaigrette. Ozdobte kvítky pažitky a (mini) bazalkou.
Tip na obměnu: Na křupavé Rösti můžete jako přílohu podávat grilované mušle, tuňáka nebo filet z lososa.
Tip: Chapadla nakrájená na kousky se při grilování krásně stočí. Jídlo tak nejen vypadá slavnostně, ale také je o něco zajímavější.

