spring_calamari_on_hashbrown

Jarní kalamáry na rösti

Suroviny

  • 8 Aviko Rösti
  • 4 olihně
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička hořčice
  • 1 rajče
  • 1 malou šalotka
  • 2 lžičky sherry octa
  • 1 avokádo
  • 1 lžíce pažitky
  • (Mini) bazalka
755504_aviko_bramborove_rosti_kulate_do_trouby_2500_g_pokrm

Příprava

Příprava: 20 minut

  1. Očistěte oliheň. Rozpulte tělo podélně a nakrájejte do diamantového vzoru. Potřete 1 lžící olivového oleje a posypte solí a pepřem.
  2. Rozšlehejte vinaigrette z citronové šťávy, hořčice a posledních 5 lžic olivového oleje. Dochuťte solí a pepřem.
  3. Nakrájejte rajče na malé kostičky. Šalotku nakrájejte nadrobno. Smíchejte rajče a šalotku se sherry octem. Dochuťte solí a pepřem. Avokádo nakrájejte na tenké plátky.
  4. Připravte Rösti podle návodu na obalu. Olihně grilujte 6 minut, dokud nejsou pěkně opečené a propečené.
  5. Rozložte Rösti na 4 talíře. Na ně rozdělte rajče, šalotku a avokádo. Na vrch položte kalamáry a pokapejte citronovým vinaigrette. Ozdobte kvítky pažitky a (mini) bazalkou.

Tip na obměnu: Na křupavé Rösti můžete jako přílohu podávat grilované mušle, tuňáka nebo filet z lososa.

Tip: Chapadla nakrájená na kousky se při grilování krásně stočí. Jídlo tak nejen vypadá slavnostně, ale také je o něco zajímavější.