
Jelení burger s hovězí plecí, houbami a okurkami
Přísady pro tento pokrm
pro 10 porcí
• 600 g hovězí pleci
• 1 litr vývaru
• 0,5 l červeného vína
• 1 nahrubo nakrájená cibule
• 1 oloupaný rozmačkaný stroužek česneku
• 1 bobkový list
• máslo
• sůl a pepř
• 2 kg Aviko Pure & Rustic hranolků
• 1 kg mletého jeleního masa
• 3 lžičky nasekaného tymiánu
• 3 lžičky nasekaného rozmarýnu
• 3 oloupané rozmačkané stroužky česneku
• 3 lžičky hrubozrnné hořčice
• 10 hamburgerových bulek
• 500 g na kousky nasekaných hub
• 10 nakrájených okurek
• 500 g rukoly
• sůl a pepř
• olivový olej
• máslo
• hořčičná majonéza

Jak připravit tento pokrm
Povařte vývar a udržujte ho vlažný na mírném ohni. Rozehřejte trochu másla na hlubší pánvi. Okořeňte hovězí pepřem a solí. Po odebrání máslové pěny položte celý steak na pánev. Osmažte do zhnědnutí maso kolem dokola, pak přidejte cibuli, česnek a bobkový list. Následně přelijte vývarem a vínem a nechte dusit na mírném ohni po dobu 2-3 hodin. Pravidelně podlévejte. Následně vytáhněte maso z pánve a nakrájejte ho na malé kousky, vložte zpět do pánve a zamíchejte ho do omáčky. V míse smíchejte jelení maso s tymiánem, rozmarýnem, česnekem, hořčicí, pepřem a solí. Vytvarujte 10 burgerů. Připravte Aviko Pure & Rusic hranolky podle návodu. Mezitím na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje s trochou másla a osmažte hamburgery na středním ohni po dobu 3 minut z každé strany, dokud nebudou zlatavě hnědé. Osmažte houby na té samé pánvi okořeněné pepřem a solí. Poskládejte burger následovně:
• pomažte spodní stranu bulky hořčičnou majonézou
• horký burger položte na rukolu a houby
• dále přes to pokládejte okurky a hovězí
• nakonec zakryjte vrchní půlkou bulky.
• servírujte s hranolky Aviko Pure & Rustic