Kalamáry proužky na bramborovém salátu s aioli a karamelizovanou jarní cibulkou

Kalamáry proužky na bramborovém salátu s aioli a karamelizovanou jarní cibulkou

Suroviny

10 porcí

  • Aviko Kalamáry proužky – 60 kusů (cca 0,9 kg)     
  • 500 g baby brambor
  • ½ malé hlavičky česneku
  • 250 g majonézy
  • 1 citrón
  • 10 g soli
  • 10 g mletého pepře
  • 1 jarní cibulka
  • 100 ml portského vína
Kalamáry proužky na bramborovém salátu s aioli a karamelizovanou jarní cibulkou

Postup

  1. Připravte Aviko Kalamáry podle pokynů na obalu.
  2. Uvařte brambory (se slupkou) a nakrájejte je na poloviny.
  3. Česnek zabalte do alobalu a pečte, dokud nezměkne. Stroužky vymačkejte a smíchejte s majonézou a citrónovou šťávou. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Jarní cibulku nakrájejte na plátky, krátce orestujte na olivovém oleji, osolte a zalijte portským vínem. Víno zredukujte.
  5. Na talíře položte teplé brambory, přidejte Aviko Kalamáry a navrch položte jarní cibulku.
  6. V samostatné misce podávejte aioli.