Kalamáry proužky na bramborovém salátu s aioli a karamelizovanou jarní cibulkou
Suroviny
10 porcí
- Aviko Kalamáry proužky – 60 kusů (cca 0,9 kg)
- 500 g baby brambor
- ½ malé hlavičky česneku
- 250 g majonézy
- 1 citrón
- 10 g soli
- 10 g mletého pepře
- 1 jarní cibulka
- 100 ml portského vína
Postup
- Připravte Aviko Kalamáry podle pokynů na obalu.
- Uvařte brambory (se slupkou) a nakrájejte je na poloviny.
- Česnek zabalte do alobalu a pečte, dokud nezměkne. Stroužky vymačkejte a smíchejte s majonézou a citrónovou šťávou. Dochuťte solí a pepřem.
- Jarní cibulku nakrájejte na plátky, krátce orestujte na olivovém oleji, osolte a zalijte portským vínem. Víno zredukujte.
- Na talíře položte teplé brambory, přidejte Aviko Kalamáry a navrch položte jarní cibulku.
- V samostatné misce podávejte aioli.