recipe_page_crispy_truffle_potato_with_3_dips

Křupavé brambory s lanýži a třemi dipy

Suroviny

  • 12 Aviko Rösti
  • 1 svazek čerstvých bylinek, např. máta, kopr, oregano, bazalka a tymián
  • ½ červené papriky
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • šťáva z 1 limetky
  • 8 čerstvých datlí
  • 400 g řeckého jogurtu
  • 1/4 lžičky chilli prášku
  • 2 lžičky (uzené) papriky
  • 1 lžička za'atar
  • 1 snítka kopru
  • 1 červená řepa (čerstvá nebo vařená)
  • 1 lžička opražených piniových oříšků
  • 1 černý lanýž
755504_aviko_bramborove_rosti_kulate_do_trouby_2500_g_pokrm

Příprava

Příprava: 25 minut

  1. Vložte lístky a měkké snítky bylinek do mixéru. Z červené papriky odstraňte semínka a přidejte ji také. Přidejte olivový olej.
  2. Bylinky a červenou papriku rozmixujte v mixéru na hrubou kaši. Chimichurri dochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem a dejte do misky.
  3. Na jogurtový datlový dip umyjte a vypeckujte datle. Datle rozmixujte v mixéru se 100 gramy jogurtu. Přidejte dalších 100 gramů jogurtu (už nemixujte!) a dochuťte chilli kořením a 1/2 lžičkou papriky. Dip přendejte do misky. Posypte za'atarem a ozdobte koprem.
  4. Oloupejte a jemně nastrouhejte červenou řepu. Smíchejte červenou řepu s posledními 200 gramy jogurtu. Limetku očistěte a nastrouhejte zelenou kůru. Dip z červené řepy a jogurtu dochuťte limetkovou kůrou, šťávou, solí a pepřem. Dip přendejte do misky a posypte piniovými oříšky.
  5. Rösti posypte nastrouhaným lanýžem a uzenou paprikou. Připravte je podle návodu na obalu. Rösti podávejte na prkénku s 3 dipy.

Tip: Pokud jsou datle méně šťavnaté nebo již mírně vysušené, namočte je na 15 minut do teplé vody.