
Křupavé brambory s lanýži a třemi dipy
Suroviny
- 12 Aviko Rösti
- 1 svazek čerstvých bylinek, např. máta, kopr, oregano, bazalka a tymián
- ½ červené papriky
- 100 ml extra panenského olivového oleje
- šťáva z 1 limetky
- 8 čerstvých datlí
- 400 g řeckého jogurtu
- 1/4 lžičky chilli prášku
- 2 lžičky (uzené) papriky
- 1 lžička za'atar
- 1 snítka kopru
- 1 červená řepa (čerstvá nebo vařená)
- 1 lžička opražených piniových oříšků
- 1 černý lanýž
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
Příprava: 25 minut
- Vložte lístky a měkké snítky bylinek do mixéru. Z červené papriky odstraňte semínka a přidejte ji také. Přidejte olivový olej.
- Bylinky a červenou papriku rozmixujte v mixéru na hrubou kaši. Chimichurri dochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem a dejte do misky.
- Na jogurtový datlový dip umyjte a vypeckujte datle. Datle rozmixujte v mixéru se 100 gramy jogurtu. Přidejte dalších 100 gramů jogurtu (už nemixujte!) a dochuťte chilli kořením a 1/2 lžičkou papriky. Dip přendejte do misky. Posypte za'atarem a ozdobte koprem.
- Oloupejte a jemně nastrouhejte červenou řepu. Smíchejte červenou řepu s posledními 200 gramy jogurtu. Limetku očistěte a nastrouhejte zelenou kůru. Dip z červené řepy a jogurtu dochuťte limetkovou kůrou, šťávou, solí a pepřem. Dip přendejte do misky a posypte piniovými oříšky.
- Rösti posypte nastrouhaným lanýžem a uzenou paprikou. Připravte je podle návodu na obalu. Rösti podávejte na prkénku s 3 dipy.
Tip: Pokud jsou datle méně šťavnaté nebo již mírně vysušené, namočte je na 15 minut do teplé vody.

