Kulaté rösti s hráškovo-limetkovým krémem a lososem
Suroviny
- 8 Aviko Röstiko Rounds
- 75 g zeleného hrášku (mraženého)
- 1 lžíce crème fraiche/zakysané smetany
- 2-3 lžičky limetkové šťávy
- 100 g filet z uzeného lososa
- Řeřicha výhonky
Použité produkty
Příprava
- Rozpalte gril. Hrášek blanšírujte v osolené vodě 8 minut. Přeceďte a hrášek rozmačkejte tyčovým mixérem. Pyré nechte vychladnout.
- Do hrachového pyré vmíchejte crème fraiche. Dochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem.
- Grilujte bramboráky na grilu po dobu 10 minut, dozlatova, až budou propečené. Pravidelně je otáčejte. Mezitím rozdělte uzeného lososa na 8 proužků.
- Položte bramboráky na talíř. Dejte lžičkou trošku hráškově-limetkového krému na každý bramborák.
Navrch rozdělte uzeného lososa a posypte řeřichou a trochou pepře.
Extra luxus! Uzeného lososa vyměňte za ústřice. Vyjměte ústřice ze skořápky a položte je na krém na bramborácích. Podáváme s měsíčky limetky, které vymačkáme na ústřice.