Kulaté rösti s tuňákovým salátem a restovanou červenou cibulkou
Suroviny
- 4 Aviko Röstiko Rounds
- 1 červená cibule
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 malá šalotka
- 1 lžička kaparů
- 100 gramů steaku z tuňáka v olivovém oleji (scezený, konzervovaný)
- 2 lžíce crème fraiche/zakysané smetany
- 1 snítka kopru
Použité produkty
Příprava
- Bramboráky připravte podle návodu na obalu. Bramboráčky lze také opékat na pánvi, je to hotové asi za 10 minut.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na 1 cm klínky. Klínky cibule jemně potřete olivovým olejem. Měsíčky cibule opékejte na grilu nebo na grilovací pánvi po dobu 4–5 minut z každé strany, dokud nejsou dozlatova vypečené.
- Mezitím si nakrájejte velmi jemně šalotku. Kapary nakrájejte nadrobno. Smíchejte tuňáka se šalotkou, kapary a crème fraiche. Tuňákový salát dochuťte solí a pepřem, koprem.
- Položte bramboráky na talíř. Doplňte je salátem s tuňákem a orestovanou červenou cibulí. Posypte nahrubo nasekaným koprem.
Tip: Tuňákový salát dochuťte špetkou sušených chilli vloček.