lemon_thyme_chicken_with_ratatouille_hash_brown

Kuře na citronu s tymiánem, ratatouille a Rösti

Suroviny

  • 4 Aviko Rösti
  • 1 citron
  • 75 ml extra panenského olivového oleje
  • 5-6 větviček tymiánu + extra
  • 1 malá cuketa
  • ½ červené špičaté papriky
  • 1 malá červená cibule
  • 1 rajče
  • 4 jarní cibulky
  • 4 kuřecí stehna (bez kosti)
  • 4 cherry rajčata
  • 4 lžíce olivového oleje
755504_aviko_bramborove_rosti_kulate_do_trouby_2500_g_pokrm

Příprava

Příprava: 30 minut

  1. Očistěte citron a nastrouhejte žlutou kůru. V hrnci zahřejte extra panenský olivový olej s citronovou kůrou a snítkami tymiánu po dobu 5 minut. Citronovo-tymiánový olej odstavte z ohně.
  2. Nakrájejte cuketu a papriku na kostky o velikosti 2-3 mm. Nakrájejte cibuli. 4 cherry rajčeta nakrájejte na plátky a obložte jimi Rösti, zbytek dužiny nakrájejte na kostky. Pevnou spodní část (bílou a světle zelenou) jarní cibulky podélně rozkrojte na polovinu.
  3. Uvolněte kůži z kuřecích stehenních filetů. Maso a kůži pokapejte citronovo-tymiánovým olejem. Posypte solí a pepřem podle chuti. Kuřecí stehna vložte do zapékací misky a kůži položte volně vedle nich.
  4. Připravte Rösti podle návodu na obalu. Kuřecí stehna s kůží pečte 20 minut dozlatova. Pokud kůže příliš ztmavne a je již křupavá, vyjměte ji z trouby dříve. Cherry rajčata vložte do trouby k kuřeti na posledních 5 minut.
  5. Rozpalte 2 lžíce olivového oleje na pánvi. Cibuli restujte jen tak 1 minutu. Pak přidejte cuketu a papriku a restujte další 2 minuty. Přidejte nakrájená rajčata a ratatouille restujte dalších 4–5 minut; zelenina může být al dente. Dochuťte trochou tymiánového oleje, solí a pepřem.
  6. Jarní cibulku osmažte na grilu nebo na druhé pánvi na zbytku olivového oleje po dobu 3–4 minut.
  7. Rösti rozložte na 4 talíře. Na ně položte plátky rajčat. Na rajčata lžící naložte ratatouille a nakonec přidejte kuřecí stehna a křupavé kuřecí kůže. Přidejte jarní cibulku a cherry rajčata. Ozdobte trochou citronovo-tymiánového oleje a lístky tymiánu.