
Kuře na citronu s tymiánem, ratatouille a Rösti
Suroviny
- 4 Aviko Rösti
- 1 citron
- 75 ml extra panenského olivového oleje
- 5-6 větviček tymiánu + extra
- 1 malá cuketa
- ½ červené špičaté papriky
- 1 malá červená cibule
- 1 rajče
- 4 jarní cibulky
- 4 kuřecí stehna (bez kosti)
- 4 cherry rajčata
- 4 lžíce olivového oleje
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
Příprava: 30 minut
- Očistěte citron a nastrouhejte žlutou kůru. V hrnci zahřejte extra panenský olivový olej s citronovou kůrou a snítkami tymiánu po dobu 5 minut. Citronovo-tymiánový olej odstavte z ohně.
- Nakrájejte cuketu a papriku na kostky o velikosti 2-3 mm. Nakrájejte cibuli. 4 cherry rajčeta nakrájejte na plátky a obložte jimi Rösti, zbytek dužiny nakrájejte na kostky. Pevnou spodní část (bílou a světle zelenou) jarní cibulky podélně rozkrojte na polovinu.
- Uvolněte kůži z kuřecích stehenních filetů. Maso a kůži pokapejte citronovo-tymiánovým olejem. Posypte solí a pepřem podle chuti. Kuřecí stehna vložte do zapékací misky a kůži položte volně vedle nich.
- Připravte Rösti podle návodu na obalu. Kuřecí stehna s kůží pečte 20 minut dozlatova. Pokud kůže příliš ztmavne a je již křupavá, vyjměte ji z trouby dříve. Cherry rajčata vložte do trouby k kuřeti na posledních 5 minut.
- Rozpalte 2 lžíce olivového oleje na pánvi. Cibuli restujte jen tak 1 minutu. Pak přidejte cuketu a papriku a restujte další 2 minuty. Přidejte nakrájená rajčata a ratatouille restujte dalších 4–5 minut; zelenina může být al dente. Dochuťte trochou tymiánového oleje, solí a pepřem.
- Jarní cibulku osmažte na grilu nebo na druhé pánvi na zbytku olivového oleje po dobu 3–4 minut.
- Rösti rozložte na 4 talíře. Na ně položte plátky rajčat. Na rajčata lžící naložte ratatouille a nakonec přidejte kuřecí stehna a křupavé kuřecí kůže. Přidejte jarní cibulku a cherry rajčata. Ozdobte trochou citronovo-tymiánového oleje a lístky tymiánu.

