chicken_lollipop

Kuřecí lízátko

Suroviny

  • 600 g Aviko Super Mash Homemade kaše
  • 4 kuřecí stehna
  • 1 cibule
  • 300 g lesních hub
  • olivový olej na smažení
  • 4 křepelčí vejce
  • panko strouhanka
  • 150 ml mléka
  • 50 g másla
  • 3 lžičky jemně nasekané pažitky
  • 2 lžičky jemně nasekané petržele
  • 1 lžička řeřichy
801757_aviko_bramborova_kase_domaci_styl_2500_g_pokrm

Produkty Aviko užité v tomto receptu

Příprava

Příprava: 30 minut

  1. Vykostěte stehna a kůži odstraňte. Kosti i kůži si ponechte stranou. Kuřecí maso ugrilujte na grilu nebo v grilovací pánvi po dobu 10–15 minut, dokud není hnědé a propečené. Maso roztrhejte dvěma vidličkami nebo rozmixujte mixérem. Nechte vychladnout.
  2. Cibuli nakrájejte a houby očistěte a nakrájejte na jemno. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Cibuli restujte 1 minutu. Přidejte houby a restujte 2 minuty, dokud nezměknou a nepropečou se. Odložte stranou.
  3. Kuřecí maso smíchejte s křepelčími vejci a dostatečným množstvím panko strouhanky, až vznikne pevná hmota. Dochuťte solí a pepřem. Mokrýma rukama vytvarujte 4 kuličky. Kosti vložte do středu těchto kuliček.
  4. Kuřecí kůži opečte na grilu nebo na suché pánvi dozlatova a dokřupava.
  5. Bramborovou kaši připravte podle návodu na obalu a přidejte do houbové směsi. Pro extra nadýchané pyré vmíchejte mléko a máslo. Dochuťte pažitkou, solí a pepřem.
  6. Mezitím rozehřejte v pánvi velkou vrstvu olivového oleje. Osmažte „kuřecí lízátka“ 3–4 minuty ze všech stran, dokud nejsou dozlatova křupavá. Nechte okapat přebytečný olej.
  7. Lžící rozložte pyré na 4 talíře. Na vrch položte lízátka a ozdobte křupavou kuřecí kůží, petrželkou a řeřichou.

Tip: Zarestujte pár hub navíc a použijte je také jako ozdobu.