
Kuřecí lízátko
Suroviny
- 600 g Aviko Super Mash Homemade kaše
- 4 kuřecí stehna
- 1 cibule
- 300 g lesních hub
- olivový olej na smažení
- 4 křepelčí vejce
- panko strouhanka
- 150 ml mléka
- 50 g másla
- 3 lžičky jemně nasekané pažitky
- 2 lžičky jemně nasekané petržele
- 1 lžička řeřichy
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
Příprava: 30 minut
- Vykostěte stehna a kůži odstraňte. Kosti i kůži si ponechte stranou. Kuřecí maso ugrilujte na grilu nebo v grilovací pánvi po dobu 10–15 minut, dokud není hnědé a propečené. Maso roztrhejte dvěma vidličkami nebo rozmixujte mixérem. Nechte vychladnout.
- Cibuli nakrájejte a houby očistěte a nakrájejte na jemno. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Cibuli restujte 1 minutu. Přidejte houby a restujte 2 minuty, dokud nezměknou a nepropečou se. Odložte stranou.
- Kuřecí maso smíchejte s křepelčími vejci a dostatečným množstvím panko strouhanky, až vznikne pevná hmota. Dochuťte solí a pepřem. Mokrýma rukama vytvarujte 4 kuličky. Kosti vložte do středu těchto kuliček.
- Kuřecí kůži opečte na grilu nebo na suché pánvi dozlatova a dokřupava.
- Bramborovou kaši připravte podle návodu na obalu a přidejte do houbové směsi. Pro extra nadýchané pyré vmíchejte mléko a máslo. Dochuťte pažitkou, solí a pepřem.
- Mezitím rozehřejte v pánvi velkou vrstvu olivového oleje. Osmažte „kuřecí lízátka“ 3–4 minuty ze všech stran, dokud nejsou dozlatova křupavá. Nechte okapat přebytečný olej.
- Lžící rozložte pyré na 4 talíře. Na vrch položte lízátka a ozdobte křupavou kuřecí kůží, petrželkou a řeřichou.
Tip: Zarestujte pár hub navíc a použijte je také jako ozdobu.

