cauliflower_steak_with_gratin_salsa_verde

Květákový steak s gratinem a salsou verde

Suroviny

  • 4 Aviko One-for-all Gratin
  • 1 květák
  • 1 svazek hladkolisté petržele
  • 1 lžička zeleného pepře
  • ½ červené papriky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 šalotka
  • ½ malé cibule
  • 1 červenou paprika
  • 7 lžic extra panenského olivového oleje
  • Čerstvý křen
  • 60 g panko strouhanky
  • 40 g másla při pokojové teplotě
aviko-kremove_veganske_gratiny-one-for-all

Produkty Aviko užité v tomto receptu

Příprava

Příprava: 45 minut

  1. Očistěte květák a nakrájejte 4 silné plátky z hlávky (= steaky).
  2. Na salsu verde nasekejte petržel a zelený pepř najemno. Z červené papriky odstraňte semínka a také najemno nasekejte.
  3. Nastrouhejte česnek. Šalotku a cibuli nakrájejte také jak jinak, než najemno. Avšak papriku, tu nakrájejte na malé kostičky.
  4. Smíchejte petrželku a pepř s česnekem, šalotkou, cibulí a polovinou papriky. Přidejte 5 lžic olivového oleje. Salsu verde dochuťte nastrouhaným křenem a solí podle chuti.
  5. Potřete květákové steaky zbývajícími 2 lžícemi olivového oleje. Steaky grilujte na grilu (nebo na grilovací pánvi) po dobu 4 minut z každé strany, dokud nejsou dozlatova upečené. Steaky občas na chvíli nechte ožehnout plamenem, aby získaly lahodnou kouřovou chuť.
  6. Mezitím připravte gratin podle návodu na obalu. Smíchejte panko s rozpuštěným máslem a posypte plech. Pečte v troubě, dokud není zlatavě hnědý a křupavý.
  7. Rozložte steaky na 4 talíře. Rozdělte na ně salsu verde a zbytek papriky. Podle chuti nastrouhejte trochu křenu. Přidejte gratin a posypte křupavou strouhankou.