
Květákový steak s gratinem a salsou verde
Suroviny
- 4 Aviko One-for-all Gratin
- 1 květák
- 1 svazek hladkolisté petržele
- 1 lžička zeleného pepře
- ½ červené papriky
- 1 stroužek česneku
- 1 šalotka
- ½ malé cibule
- 1 červenou paprika
- 7 lžic extra panenského olivového oleje
- Čerstvý křen
- 60 g panko strouhanky
- 40 g másla při pokojové teplotě
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
Příprava: 45 minut
- Očistěte květák a nakrájejte 4 silné plátky z hlávky (= steaky).
- Na salsu verde nasekejte petržel a zelený pepř najemno. Z červené papriky odstraňte semínka a také najemno nasekejte.
- Nastrouhejte česnek. Šalotku a cibuli nakrájejte také jak jinak, než najemno. Avšak papriku, tu nakrájejte na malé kostičky.
- Smíchejte petrželku a pepř s česnekem, šalotkou, cibulí a polovinou papriky. Přidejte 5 lžic olivového oleje. Salsu verde dochuťte nastrouhaným křenem a solí podle chuti.
- Potřete květákové steaky zbývajícími 2 lžícemi olivového oleje. Steaky grilujte na grilu (nebo na grilovací pánvi) po dobu 4 minut z každé strany, dokud nejsou dozlatova upečené. Steaky občas na chvíli nechte ožehnout plamenem, aby získaly lahodnou kouřovou chuť.
- Mezitím připravte gratin podle návodu na obalu. Smíchejte panko s rozpuštěným máslem a posypte plech. Pečte v troubě, dokud není zlatavě hnědý a křupavý.
- Rozložte steaky na 4 talíře. Rozdělte na ně salsu verde a zbytek papriky. Podle chuti nastrouhejte trochu křenu. Přidejte gratin a posypte křupavou strouhankou.

