luxusni-uzeninove-prkenko

LUXUSNÍ UZENINOVÉ PRKÉNKO

SLOŽENÍ

AVIKO

6 Cibulových kroužků s rostlinnou náplní s příchutí sýra
6 Čedarových černých pikantních nugetů
6 kuliček Rostlinného snacku s kuřecí příchutí
300 g batátových hranolků

OSTATNÍ

1 porce tatarského bifteku*
1 porce kváskového toastu*
50 g šunky
75 g (farmářské) paštiky
100 g brie
1 chlazený mini quiche
2 čerstvé fíky
50 g kornišonů

OMÁČKY

50 g lanýžové majonézy
1 porce fíkového čatní*
1 porce estragonového krému*

luxusni-uzeninove-prkenko

*TATARSKÝ BIFTEK - 4 PORCE

Nakrájejte 500 g hovězí svíčkové na drobné kostičky ne větší než 3 mm. Na zálivku smíchejte 2 žloutky s 1 lžičkou jemné hořčice. Vmíchejte 6 lžic extra panenského olivového oleje. Vložte 1 malou nadrobno nakrájenou šalotku, 1 nadrobno nakrájenou malou nakládanou okurku, 2 lžičky nahrubo nasekaných kaparů a 1 snítku nadrobno nasekané petrželky. Dresink a tatarský biftek uchovávejte přikryté v chladničce. Těsně před podáváním přelijte tatarský biftek dresinkem a dochuťte ho solí a pepřem.

*TOASTY Z KVÁSKOVÉHO TĚSTA - 4 PORCE

Předehřejte troubu na 200 °C. Z 1 kváskové bagety nakrájejte tenké plátky a položte je na plech. Plátky chleba pokapejte trochou olivového oleje. Chléb opékejte v předehřáté troubě 8 minut dozlatova a dokřupava. Toasty skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

*FÍKOVÉ ČATNÍ - 4 PORCE

Nakrájejte 500 gramů čerstvých fíků a 100 gramů sušených fíků a švestek na malé kousky. Fíky se sušenými švestkami nebo jen fíky, 200 g cukru, 150 ml bílého balzamikového octa, 2 najemno nakrájené šalotky, 1 lžičku mleté skořice a lístky z 5 větviček tymiánu přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a během 30-45 minut nechte čatní zredukovat na hustotu džemu. Čatní přelijte lžící do čisté sklenice, nechte vychladnout a uložte do chladničky.

*ESTRAGONOVÝ KRÉM - 4 PORCE

V kuchyňském robotu nebo ručním mixérem rozmixujte listy 2-3 větviček estragonu s 200 g majonézy. Estragonový krém skladujte v čisté sklenici v lednici. Na každou kuřecí placku naneste tečku estragonového krému a ozdobte řeřichou.