meat_on_a_stick

Maso na špejli

Suroviny

  • 400 g Aviko Super Mash Homemade kaše
  • 3 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 stroužek česneku
  • 1 svazek ploché petržele
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • špetka mleté skořice
  • ¼ lžičky mletého hřebíčku
  • šťáva z 1 citronu
  • 6 lžic olivového oleje
  • 600 g kuřecích stehenních filetů s kůží
  • 2 červené špičaté papriky
  • 12–16 listů červeného salátu
801757_aviko_bramborova_kase_domaci_styl_2500_g_pokrm

Produkty Aviko užité v tomto receptu

Příprava

Příprava: 30 minut

  1. Nakrájejte 1 cibuli najemno. Z červené papriky odstraňte semínka a nakrájejte ji také najemno. Česnek a petržel nasekejte. Smíchejte cibuli, červenou papriku, česnek a petržel s kořením, citronovou šťávou a olivovým olejem. Chimichurri dochuťte solí a pepřem.
  2. Kuřecí stehna osušte papírovou utěrkou a vložte do misky. Polovinu marinády nalijte na kuře a nechte 15 minut marinovat.
  3. Zbytek cibule a papriky nakrájejte na 2–3 cm velké kostky. Kuřecí stehna nakrájejte na stejně velké kostky. Kuře, cibuli a papriku napíchněte na 4 špízy.
  4. Připravte bramborovou kaši podle návodu na obalu. Kuřecí špízy grilujte na grilu nebo v grilovací pánvi 10–12 minut, dokud nejsou dozlatova upečené.
  5. Lžící rozložte bramborovou kaši na 4 talíře. Rozložte na ni listy salátu. Na salát položte kuřecí špízy a lžící je přelijte zbývající chimichurri.

Tip: Máte více času? Pak kuře marinujte v marinádě alespoň 4 hodiny, pro intenzivnější chuť i celou noc.