
Maso na špejli
Suroviny
- 400 g Aviko Super Mash Homemade kaše
- 3 cibule
- 1 červená paprika
- 1 stroužek česneku
- 1 svazek ploché petržele
- ½ lžičky mletého kmínu
- špetka mleté skořice
- ¼ lžičky mletého hřebíčku
- šťáva z 1 citronu
- 6 lžic olivového oleje
- 600 g kuřecích stehenních filetů s kůží
- 2 červené špičaté papriky
- 12–16 listů červeného salátu
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
Příprava: 30 minut
- Nakrájejte 1 cibuli najemno. Z červené papriky odstraňte semínka a nakrájejte ji také najemno. Česnek a petržel nasekejte. Smíchejte cibuli, červenou papriku, česnek a petržel s kořením, citronovou šťávou a olivovým olejem. Chimichurri dochuťte solí a pepřem.
- Kuřecí stehna osušte papírovou utěrkou a vložte do misky. Polovinu marinády nalijte na kuře a nechte 15 minut marinovat.
- Zbytek cibule a papriky nakrájejte na 2–3 cm velké kostky. Kuřecí stehna nakrájejte na stejně velké kostky. Kuře, cibuli a papriku napíchněte na 4 špízy.
- Připravte bramborovou kaši podle návodu na obalu. Kuřecí špízy grilujte na grilu nebo v grilovací pánvi 10–12 minut, dokud nejsou dozlatova upečené.
- Lžící rozložte bramborovou kaši na 4 talíře. Rozložte na ni listy salátu. Na salát položte kuřecí špízy a lžící je přelijte zbývající chimichurri.
Tip: Máte více času? Pak kuře marinujte v marinádě alespoň 4 hodiny, pro intenzivnější chuť i celou noc.

