
Na kaši
Suroviny
- 600 g Aviko Super Mash Homemade kaše
- 4 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 citron
- 8 zelených chřestů
- 4 lžíce olivového oleje
- 75 g parmazánu
- 4 žloutky
- 1 lžíce čerstvého křenu
- 2 lžíce bazalky
- 1 lžíce pažitky s kvítky
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
Příprava: 30 minut
- Nakrájejte rajčata na kostky pro rajčatovou infuzi. Česnek jemně nasekejte. Citron očistěte. Odstraňte dřevnaté konce chřestu.
- Vložte rajčata s polovinou česneku a 75 ml vody do hrnce. Rajčata zahřívejte asi 5 minut, dokud nevznikne husté pyré. Snižte teplotu a dochuťte 2 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem.
- Potřete chřest 2 lžícemi olivového oleje. Chřest grilujte na grilu nebo v grilovací pánvi 5 minut, dokud není al dente. Bramborovou kaši připravte podle návodu na obalu.
- Nastrouhejte sýr. Na gril nebo do suché pánve nasypte 4 lžíce parmazánu. Nechte sýr roztavit a upečte do křupava. Křupavý sýr nechte vychladnout. Bazalku a pažitku nakrájejte nadrobno.
- Vmíchejte žloutky do bramborové kaše. Kaši nejprve dochuťte rajčatovým výluhem a poté zbytkem parmazánu, česnekem, křenem, bazalkou, solí a pepřem.
- Lžící rozložte bramborovou kaši na 4 velké talíře. Na kaši položte grilovaný chřest. Posypte pažitkou a natrhanými kvítky pažitky. Nastrouhejte citronovou kůru podle chuti a přidejte křupavý parmazán a podávejte.
Tip: Připravte si větší množství rajčatového výluhu, abyste měli vždy po ruce chutnou základnu pro rychlou a snadnou přípravu lahodné kaše.

