make_a_mash

Na kaši

Suroviny

  • 600 g Aviko Super Mash Homemade kaše
  • 4 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citron
  • 8 zelených chřestů
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 75 g parmazánu
  • 4 žloutky
  • 1 lžíce čerstvého křenu
  • 2 lžíce bazalky
  • 1 lžíce pažitky s kvítky
801757_aviko_bramborova_kase_domaci_styl_2500_g_pokrm

Produkty Aviko užité v tomto receptu

Příprava

Příprava: 30 minut

  1. Nakrájejte rajčata na kostky pro rajčatovou infuzi. Česnek jemně nasekejte. Citron očistěte. Odstraňte dřevnaté konce chřestu.
  2. Vložte rajčata s polovinou česneku a 75 ml vody do hrnce. Rajčata zahřívejte asi 5 minut, dokud nevznikne husté pyré. Snižte teplotu a dochuťte 2 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem.
  3. Potřete chřest 2 lžícemi olivového oleje. Chřest grilujte na grilu nebo v grilovací pánvi 5 minut, dokud není al dente. Bramborovou kaši připravte podle návodu na obalu.
  4. Nastrouhejte sýr. Na gril nebo do suché pánve nasypte 4 lžíce parmazánu. Nechte sýr roztavit a upečte do křupava. Křupavý sýr nechte vychladnout. Bazalku a pažitku nakrájejte nadrobno.
  5. Vmíchejte žloutky do bramborové kaše. Kaši nejprve dochuťte rajčatovým výluhem a poté zbytkem parmazánu, česnekem, křenem, bazalkou, solí a pepřem.
  6. Lžící rozložte bramborovou kaši na 4 velké talíře. Na kaši položte grilovaný chřest. Posypte pažitkou a natrhanými kvítky pažitky. Nastrouhejte citronovou kůru podle chuti a přidejte křupavý parmazán a podávejte.

Tip: Připravte si větší množství rajčatového výluhu, abyste měli vždy po ruce chutnou základnu pro rychlou a snadnou přípravu lahodné kaše.