
Naládované rösti špenátem, slaninou a béarnaiskou omáčkou
Suroviny
4 porce
- 12 ks Aviko Röstiko Rounds / triangles – kulatých nebo trojhránků rösti Aviko
- ½ šalotky
- 50 ml estragonového octa
- 125 g nesoleného másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 150 g uzené slaniny (uzenina)
- 200 g špenátu
- 2 žloutky, pokojové teploty
- 1 snítka estragonu

Příprava
Příprava: 25 minut
- Připravte rösti podle pokynů na obalu.
- Nakrájejte šalotku. Estragonový ocet s šalotkou zredukujte na polovinu. V hrnci rozpusťte máslo na mírném ohni, ale nesmí zhnědnout. Rozpuštěné máslo sejměte z plotny.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej. Plátky slaniny opékejte 4–5 minut do křupava. Přeložte je na talíř vykapat na ubrousek.
- Za stálého míchání nechte špenát v horkém slaninovém sádle zavadnout. Osolte a opepřete.
- Do odměrky dejte žloutky s lístky ze snítky estragonu. Přes síto přilijte redukovaný ocet. Pomalu přilévejte rozpuštěné máslo a tyčovým mixérem prošlehejte do krémové konzistence. Osolte a opepřete. Tím vznikla bearnéská omáčka.
- Rozmístěte rösti na talíř. Navrch rozdělte špenát a slaninu.
- Pokapejte bearnéskou omáčkou a dle chuti namlejte černý pepř.

