Naládované rösti špenátem, slaninou a béarnaiskou omáčkou

Naládované rösti špenátem, slaninou a béarnaiskou omáčkou

Suroviny 

4 porce 

  • 12 ks Aviko Röstiko Rounds / triangles – kulatých nebo trojhránků rösti Aviko
  • ½ šalotky
  • 50 ml estragonového octa
  • 125 g nesoleného másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 150 g uzené slaniny (uzenina)
  • 200 g špenátu
  • 2 žloutky, pokojové teploty
  • 1 snítka estragonu 
Naládované rösti špenátem, slaninou a béarnaiskou omáčkou

Příprava 

Příprava: 25 minut 

  1. Připravte rösti podle pokynů na obalu.
  2. Nakrájejte šalotku. Estragonový ocet s šalotkou zredukujte na polovinu. V hrnci rozpusťte máslo na mírném ohni, ale nesmí zhnědnout. Rozpuštěné máslo sejměte z plotny.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Plátky slaniny opékejte 4–5 minut do křupava. Přeložte je na talíř vykapat na ubrousek.
  4. Za stálého míchání nechte špenát v horkém slaninovém sádle zavadnout. Osolte a opepřete.
  5. Do odměrky dejte žloutky s lístky ze snítky estragonu. Přes síto přilijte redukovaný ocet. Pomalu přilévejte rozpuštěné máslo a tyčovým mixérem prošlehejte do krémové konzistence. Osolte a opepřete. Tím vznikla bearnéská omáčka.
  6. Rozmístěte rösti na talíř. Navrch rozdělte špenát a slaninu.
  7. Pokapejte bearnéskou omáčkou a dle chuti namlejte černý pepř. 
755504_aviko_bramborove_rosti_kulate_do_trouby_2500_g_pokrm