Naládované rösti wasabi, nakládanou zeleninou a pekanovými ořechy

Naládované rösti wasabi, nakládanou zeleninou a pekanovými ořechy

Suroviny 

4 porce 

  • 12 ks Aviko Röstiko Rounds / triangles – kulatých nebo trojhránků rösti Aviko  
  • 250 ml vinného octa
  • 4 lžíce cukru
  • 2 cm zázvoru
  • 2 kousky badyánu
  • 400 g míchané zeleniny, např. papriky,
  • (mini) mrkve, brokolice a/nebo čínského zelí
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • ½ hlávky salátu Little Gem
  • 3 lžíce solených pekanových ořechů
  • 3 lžíce wasabi majonézy 
Naládované rösti wasabi, nakládanou zeleninou a pekanovými ořechy

Příprava 

Příprava: 30 minut + doba chlazení 

  1. V hrnci zahřejte vinný ocet s cukrem. Zázvor nakrájejte na plátky. Přidejte zázvor a badyán a nechte cukr rozpustit.
  2. Mezitím očistěte zeleninu a nakrájejte ji na kousky nebo malé růžičky. Zeleninu dejte do misky. Zalijte sladkokyselou marinádou a sezamovým olejem a nechte vychladnout. Občas promíchejte. 
  3. Připravte rösti podle pokynů na obalu. Hlávku salátu nakrájejte na proužky. Pekanové ořechy nasekejte nahrubo.
  4. Na každou placičku nakapejte kapku wasabi majonézy. Navrch rozdělte trochu salátu a nakládanou zeleninu. Ozdobte pekanovými ořechy. 

 

Tip: Máte málo času? Nakládanou zeleninu nahraďte vychlazeným kimchi. 

755504_aviko_bramborove_rosti_kulate_do_trouby_2500_g_pokrm