
Naládované rösti wasabi, nakládanou zeleninou a pekanovými ořechy
Suroviny
4 porce
- 12 ks Aviko Röstiko Rounds / triangles – kulatých nebo trojhránků rösti Aviko
- 250 ml vinného octa
- 4 lžíce cukru
- 2 cm zázvoru
- 2 kousky badyánu
- 400 g míchané zeleniny, např. papriky,
- (mini) mrkve, brokolice a/nebo čínského zelí
- 1 lžíce sezamového oleje
- ½ hlávky salátu Little Gem
- 3 lžíce solených pekanových ořechů
- 3 lžíce wasabi majonézy

Příprava
Příprava: 30 minut + doba chlazení
- V hrnci zahřejte vinný ocet s cukrem. Zázvor nakrájejte na plátky. Přidejte zázvor a badyán a nechte cukr rozpustit.
- Mezitím očistěte zeleninu a nakrájejte ji na kousky nebo malé růžičky. Zeleninu dejte do misky. Zalijte sladkokyselou marinádou a sezamovým olejem a nechte vychladnout. Občas promíchejte.
- Připravte rösti podle pokynů na obalu. Hlávku salátu nakrájejte na proužky. Pekanové ořechy nasekejte nahrubo.
- Na každou placičku nakapejte kapku wasabi majonézy. Navrch rozdělte trochu salátu a nakládanou zeleninu. Ozdobte pekanovými ořechy.
Tip: Máte málo času? Nakládanou zeleninu nahraďte vychlazeným kimchi.

