
Naládované vlnité hranolky s dušeným masem
Suroviny
4 porce
- 600 g Aviko Wavy Blends Garlic & Herbs - Vroubkované široké hranolky s příchutí česnek a bylinky
- 800 g hovězí pleci nebo kližky
- 2 červené cibule
- 25 g másla
- 1 láhev tmavého piva (330 ml)
- 1 lžíce sirupu
- 1 lžíce octa
- 2 bobkové listy
- 3 plátky perníku
- 250 g růžičkové kapusty
- 200 g zelených fazolí
- Řeřicha nebo jemně nasekaná petrželka

Příprava
Příprava: 30 minut
Doba dušení: 2 hodiny
- Maso nakrájejte na kostky. Osolte a opepřete dle chuti.
- Cibuli nakrájejte nahrubo. Na pánvi rozpusťte máslo. Začněte restovat cibuli 2 minuty, pak přidejte maso a dejte tomu dalších 5 minut. Zalijte pivem, aby bylo maso potopené. Přidejte sirup, ocet a bobkové listy. Nad pánví rozdrobte perník.
- Přiveďte k varu. Snižte plamen a maso duste pod pokličkou 2 hodiny, dokud nezměkne. Mezitím očistěte zeleninu.
- Připravte hranolky podle pokynů na obalu. Růžičkovou kapustu blanšírujte 8–10 minut a zelené fazolky 4 minuty v osolené vodě, dokud nebudou al dente.
- Wavy Blends hranolky lžící rozložte na servírovací talíře. Navrch rozdělte zeleninu a dušené maso. Ozdobte řeřichou nebo petrželkou.

