Naládované vlnité hranolky s dušeným masem

Naládované vlnité hranolky s dušeným masem

Suroviny 

4 porce  

  • 600 g Aviko Wavy Blends Garlic & Herbs - Vroubkované široké hranolky s příchutí česnek a bylinky
  • 800 g hovězí pleci nebo kližky
  • 2 červené cibule
  • 25 g másla
  • 1 láhev tmavého piva (330 ml)
  • 1 lžíce sirupu
  • 1 lžíce octa
  • 2 bobkové listy
  • 3 plátky perníku
  • 250 g růžičkové kapusty
  • 200 g zelených fazolí
  • Řeřicha nebo jemně nasekaná petrželka 
Naládované vlnité hranolky s dušeným masem

Příprava 

Příprava: 30 minut 

Doba dušení: 2 hodiny 

  1. Maso nakrájejte na kostky. Osolte a opepřete dle chuti.
  2. Cibuli nakrájejte nahrubo. Na pánvi rozpusťte máslo. Začněte restovat cibuli 2 minuty, pak přidejte maso a dejte tomu dalších 5 minut. Zalijte pivem, aby bylo maso potopené. Přidejte sirup, ocet a bobkové listy. Nad pánví rozdrobte perník.
  3. Přiveďte k varu. Snižte plamen a maso duste pod pokličkou 2 hodiny, dokud nezměkne. Mezitím očistěte zeleninu.
  4. Připravte hranolky podle pokynů na obalu. Růžičkovou kapustu blanšírujte 8–10 minut a zelené fazolky 4 minuty v osolené vodě, dokud nebudou al dente.
  5. Wavy Blends hranolky lžící rozložte na servírovací talíře. Navrch rozdělte zeleninu a dušené maso. Ozdobte řeřichou nebo petrželkou. 
aviko-vroubkovane_siroke_hranolky_s_prichuti_cesnek_a_bylinky