persian_pork_shoulder_steak

Perská vepřová plec

Suroviny

  • 600 g Aviko Super Mash Homemade kaše
  • 4 steaky z plecka
  • 1 malý stroužek česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky za'atar + extra
  • 2 lžičky mletého kmínu + extra
  • ½ lžičky uzené papriky + extra
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 malé mrkve
  • 2 lžíce mandlí
  • 2 snítky petržele
  • 2 pomeranče
  • 2 lžičky medu
  • 4 lžíce semínek granátového jablka
  • 100 g fety
801757_aviko_bramborova_kase_domaci_styl_2500_g_pokrm

Produkty Aviko užité v tomto receptu

Příprava

Příprava: 30 minut

  1. Maso osušte a vložte do hlubokého talíře. Česnek rozdrťte do olivového oleje. Přidejte za'atar, 1 lžičku kmínu, papriku a citronovou šťávu. Marinádu dochuťte solí a pepřem.
  2. Nalijte marinádu na maso a nechte 15 minut marinovat. Maso občas otočte.
  3. Očistěte mrkev a podélně rozkrojte na poloviny. Mezitím nahrubo nasekejte mandle a petržel.
  4. Očistěte 1 pomeranč. Nastrouhejte pomerančovou kůru a vymačkejte oba pomeranče. Smíchejte pomerančovou šťávu, kůru, med a nakonec kmín. Pomerančovou šťávu zredukujte na polovinu.
  5. Připravte bramborovou kaši podle návodu na obalu.
  6. Vepřové grilujte na grilu nebo v grilovací pánvi po dobu 4–5 minut z každé strany, dokud nejsou pěkně opečené a propečené. Mezitím grilujte mrkev 5 minut, dokud není al dente. Potřete ji pomerančovou glazurou a krátce zahřejte, aby se glazura přilepila na mrkev.
  7. Lžící rozdělte bramborovou kaši na 4 talíře. Vepřové kotlety nakrájejte na plátky a položte na kaši. Rozložte na ně mrkev. Fetu rozdrobte na talíř a posypte semínky granátového jablka, mandlemi, petrželkou a podle chuti trochou za'ataru, kmínu a uzené papriky.

Tip: Pro extra krémové pyré přidejte do bramborového pyré trochu měkkého másla.

Tip: Z části petrželky připravte voňavý petrželkový olej a pokapejte jím jídlo