Pikantní set s guacamole, čokoládovým mole poblano a javorovým sirupem se sezamem

Pikantní set s guacamole, čokoládovým mole poblano a javorovým sirupem se sezamem

Suroviny

10 porcí

Pikantní set s guacamole, čokoládovým mole poblano a javorovým sirupem se sezamem

Postup

  1. Připravte Aviko pikantní appetizery podle pokynů na obalu.
  2. Připravte guacamole: oloupejte avokádo, přidejte nasekaný česnek, čili papričky a nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Dochuťte solí a olivovým olejem.
  3. Připravte čokoládové mole poblano: zahřejte rajčatový protlak, ochuťte solí a cukrem; rozdrobte uzené chipotle, kardamom, muškátový oříšek, skořici, kmín a čokoládu. Rozemleté suroviny přidejte k rajčatovému protlaku a rozmixujte. Omáčku již nezahřívejte.
  4. Na pánvi zredukujte javorový sirup a přidejte sezamová semínka.
  5. Aviko appetizery položte na dřevěná prkénka a podávejte s omáčkami v samostatných miskách.
  6. Volitelně: ozdobte cherry rajčátky a lístky bazalky.