chocolate_chili_pancakes_with_creme_fraiche_berries

Placky s čokoládovými lupínky a crème fraîche s lesním ovocem

Suroviny

  • 8 bramborových placek Aviko
  • 200 g crème fraîche
  • 2 lžíce chilli omáčky
  • mleté chilli podle chuti
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 2 větvičky máty
  • 3 lžíce semínek granátového jablka
  • 75 g borůvek
  • 125 g malin
  • 25 g hořké čokolády

Příprava

  1. Připravte placky podle návodu na obalu.
  2. Smíchejte crème fraîche a dochuťte chilli omáčkou, chilli práškem a cukrem podle chuti. Jemně nasekejte 4 lístky máty a spolu s granátovými jadýrky vmíchejte do smetany.
  3. Na každý ze 4 talířů položte jednu placku. Polovinu smetany rozetřete na placky. Na smetanu rozložte borůvky a přikryjte druhou plackou. Na vrch dejte zbytek krému.
  4. Rozdělte maliny na druhou vrstvu placek. Čokoládu nastrouhejte na dezert a ozdobte lístky máty.

Tip: Končí sezóna bobulí? Palačinky se hodí k jakémukoli ovoci: na jaře k jahodám a rebarboře, v létě k třešním a meruňkám a na podzim k jablkům a dušeným hruškám. V zimě jsou vynikající pomeranče a mandarinky.