
Placky s čokoládovými lupínky a crème fraîche s lesním ovocem
Suroviny
- 8 bramborových placek Aviko
- 200 g crème fraîche
- 2 lžíce chilli omáčky
- mleté chilli podle chuti
- 1 lžíce moučkového cukru
- 2 větvičky máty
- 3 lžíce semínek granátového jablka
- 75 g borůvek
- 125 g malin
- 25 g hořké čokolády
Příprava
- Připravte placky podle návodu na obalu.
- Smíchejte crème fraîche a dochuťte chilli omáčkou, chilli práškem a cukrem podle chuti. Jemně nasekejte 4 lístky máty a spolu s granátovými jadýrky vmíchejte do smetany.
- Na každý ze 4 talířů položte jednu placku. Polovinu smetany rozetřete na placky. Na smetanu rozložte borůvky a přikryjte druhou plackou. Na vrch dejte zbytek krému.
- Rozdělte maliny na druhou vrstvu placek. Čokoládu nastrouhejte na dezert a ozdobte lístky máty.
Tip: Končí sezóna bobulí? Palačinky se hodí k jakémukoli ovoci: na jaře k jahodám a rebarboře, v létě k třešním a meruňkám a na podzim k jablkům a dušeným hruškám. V zimě jsou vynikající pomeranče a mandarinky.