a_walk_in_the_garden

Procházka zahrádkou

Suroviny

  • 400 g Aviko Super Mash Homemade
  • 400 g dýňových kostek
  • 11 lžic extra panenského olivového oleje
  • 1 citron
  • 2 malé (světlé) zelené cukety
  • 200 g cherry rajčat
  • 1 cibule
  • 75 g zelených fazolek
  • 1 červená paprika
  • 1 pak choi
  • 4 artyčoková srdíčka
  • 6 meruněk
  • 1 granátové jablko
  • 3 lžičky loupaných solených pistácií
  • 4 lžíce mladého hrášku (loupaného)
  • 2 lžíce oliv
  • 3-4 snítky kopru
801757_aviko_bramborova_kase_domaci_styl_2500_g_pokrm

Produkty Aviko užité v tomto receptu

Příprava

Příprava: 20 minut

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Kostky dýně promíchejte v pekáči se 2 lžícemi olivového oleje. Pečte v troubě 20 minut, dokud nezměknou a nepropečou se.
  2. Očistěte citron. Nastrouhejte kůru a vymačkejte. Smíchejte citronovou kůru a šťávu s 6 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem podle chuti.
  3. Cuketu nakrájejte na 5 hezkých proužků. Cuketové proužky marinujte v polovině citronové marinády.
  4. Rajčata rozkrojte na poloviny a marinujte je v druhé polovině citronové marinády.
  5. Cibuli nakrájejte na tenké klínky. Fialové fazolky očistěte a nakrájejte na kousky. Z červené papriky odstraňte semínka a nakrájejte ji na tenké kroužky. Pak choi nahrubo nakrájejte. Artyčoky také nakrájejte na tenké klínky.
  6. Meruňky rozpůlte. Z granátového jablka vyjměte semínka. Na suché pánvi opražte pistácie a podle chuti nahrubo nasekejte.
  7. Připravte bramborovou kaši podle návodu na obalu.
  8. Smíchejte cibuli, zelené fazolky, pak choi, artyčoky, polovinu rajčat a meruňky s posledními 3 lžícemi olivového oleje. Grilujte na grilu nebo v grilovací pánvi, dokud nejsou al dente a nemají pěkně vypálenou mřížku.
  9. Rozmixujte pečenou dýni s bramborovou kaší v mixéru. Dochuťte solí a pepřem. Dýňové pyré rozdělte na 4 talíře.
  10. Rozdělte pečenou zeleninu na pyré. Z cukety srolujte proužky a vložte je mezi zeleninu. Talíř dozdobte zbytkem rajčat, semínky granátového jablka, červenou paprikou, olivami a pistáciemi. Podle chuti pokapejte marinádou z cukety nebo rajčat. Ozdobte koprem.

Tip: Ozdobte talíř mladými křupavými listy salátu.