
Procházka zahrádkou
Suroviny
- 400 g Aviko Super Mash Homemade
- 400 g dýňových kostek
- 11 lžic extra panenského olivového oleje
- 1 citron
- 2 malé (světlé) zelené cukety
- 200 g cherry rajčat
- 1 cibule
- 75 g zelených fazolek
- 1 červená paprika
- 1 pak choi
- 4 artyčoková srdíčka
- 6 meruněk
- 1 granátové jablko
- 3 lžičky loupaných solených pistácií
- 4 lžíce mladého hrášku (loupaného)
- 2 lžíce oliv
- 3-4 snítky kopru
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
Příprava: 20 minut
- Předehřejte troubu na 200 °C. Kostky dýně promíchejte v pekáči se 2 lžícemi olivového oleje. Pečte v troubě 20 minut, dokud nezměknou a nepropečou se.
- Očistěte citron. Nastrouhejte kůru a vymačkejte. Smíchejte citronovou kůru a šťávu s 6 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem podle chuti.
- Cuketu nakrájejte na 5 hezkých proužků. Cuketové proužky marinujte v polovině citronové marinády.
- Rajčata rozkrojte na poloviny a marinujte je v druhé polovině citronové marinády.
- Cibuli nakrájejte na tenké klínky. Fialové fazolky očistěte a nakrájejte na kousky. Z červené papriky odstraňte semínka a nakrájejte ji na tenké kroužky. Pak choi nahrubo nakrájejte. Artyčoky také nakrájejte na tenké klínky.
- Meruňky rozpůlte. Z granátového jablka vyjměte semínka. Na suché pánvi opražte pistácie a podle chuti nahrubo nasekejte.
- Připravte bramborovou kaši podle návodu na obalu.
- Smíchejte cibuli, zelené fazolky, pak choi, artyčoky, polovinu rajčat a meruňky s posledními 3 lžícemi olivového oleje. Grilujte na grilu nebo v grilovací pánvi, dokud nejsou al dente a nemají pěkně vypálenou mřížku.
- Rozmixujte pečenou dýni s bramborovou kaší v mixéru. Dochuťte solí a pepřem. Dýňové pyré rozdělte na 4 talíře.
- Rozdělte pečenou zeleninu na pyré. Z cukety srolujte proužky a vložte je mezi zeleninu. Talíř dozdobte zbytkem rajčat, semínky granátového jablka, červenou paprikou, olivami a pistáciemi. Podle chuti pokapejte marinádou z cukety nebo rajčat. Ozdobte koprem.
Tip: Ozdobte talíř mladými křupavými listy salátu.

