
Řecký burger s cuketou, špenátem, tzatziki a sýrem feta
Přísady pro tento pokrm
pro 10 porcí
• 3 okurky
• 2 lisované stroužky česneku
• 3 lžíce nasekaného kopru
• 500 ml řeckého jogurtu
• 2 kg Aviko Pure & Rustic hranolků
• sůl
• 1,2 kg mletého hovězího masa
• 3 lisované stroužky česneku
• 3 lžíce oregana
• 3 lžíce nasekané máty
• 10 hamburgerových bulek
• 3 cukety nakrájené na jemné plátky
• 400 g špenátu
• 150 g sýru feta
• sůl a pepř
• olivový olej
• máslo

Jak připravit tento pokrm
K přípravě tzatziki rozpulte okurky, vydlabejte semínka a následně nastrouhejte. Nastrouhané okurky nechte v cedníku 5 minut odkapat. Přidejte česnek, kopr a jogurt, dochuťte solí a pepřem.
V míse smíchejte hovězí s česnekem, oreganem, mátou, pepřem a solí. Z hmoty připravte 10 hamburgerů. Usmažte Aviko hranolky Pure & Rustic podle návodu. Ogrilujte cuketu. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje s trochou másla a osmažte burgery na středním ohni po dobu 3 minut z každé strany, dokud nebudou zlatavě hnědé. Poskládejte burger následovně:
• pomažte spodní stranu bulky tzatziki
• na lístky špenátu položte horký hamburger
• dále rozprostřete cuketu a sýr feta
• nakonec přidejte opět tzatziki a zaklopte vrchní půlkou bulky
• servírujte s hranolky Aviko Pure & Rustic
Dobrou chuť!