Řecký burger s cuketou, špenátem, tzatziki a sýrem feta

Řecký burger s cuketou, špenátem, tzatziki a sýrem feta

Přísady pro tento pokrm

pro 10 porcí

• 3 okurky
• 2 lisované stroužky česneku
• 3 lžíce nasekaného kopru
• 500 ml řeckého jogurtu
• 2 kg Aviko Pure & Rustic hranolků
• sůl
• 1,2 kg mletého hovězího masa
• 3 lisované stroužky česneku
• 3 lžíce oregana
• 3 lžíce nasekané máty
• 10 hamburgerových bulek
• 3 cukety nakrájené na jemné plátky
• 400 g špenátu
• 150 g sýru feta
• sůl a pepř
• olivový olej
• máslo

Řecký burger s cuketou, špenátem, tzatziki a sýrem feta

Jak připravit tento pokrm

K přípravě tzatziki rozpulte okurky, vydlabejte semínka a následně nastrouhejte. Nastrouhané okurky nechte v cedníku 5 minut odkapat. Přidejte česnek, kopr a jogurt, dochuťte solí a pepřem.
V míse smíchejte hovězí s česnekem, oreganem, mátou, pepřem a solí. Z hmoty připravte 10 hamburgerů. Usmažte Aviko hranolky Pure & Rustic podle návodu. Ogrilujte cuketu. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje s trochou másla a osmažte burgery na středním ohni po dobu 3 minut z každé strany, dokud nebudou zlatavě hnědé. Poskládejte burger následovně:

• pomažte spodní stranu bulky tzatziki
• na lístky špenátu položte horký hamburger
• dále rozprostřete cuketu a sýr feta
• nakonec přidejte opět tzatziki a zaklopte vrchní půlkou bulky
• servírujte s hranolky Aviko Pure & Rustic

Dobrou chuť!

super_krupave_hranolky_se_slupkou_v_domacim_vzhledu_pokrm Aviko