
Rösti Burger jako oceán
Suroviny
- 200 g Aviko Super Mash Homemade
- 12 Aviko Rösti
- 2 vejce
- 6 lžic strouhanky
- 12 krevet
- 250 ml extra panenského olivového oleje
- 1 červená paprika
- 2 rajčata
- 1 červená paprika
- 8 růžiček brokolice
- 2 zelené chřesty
- 1 avokádo
- Šťáva z 2 limetek
- Jedlé květy na ozdobu
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
Příprava: 30 minut
- Vytvarujte kaši do 8 kuliček. Rozšlehejte vejce. Na talíř nasypte strouhanku. Kuličky obalte ve vejcích a poté ve strouhance.
- Očistěte krevety. Oloupejte je a odřízněte hlavičky od ocasů. Krunýře a hlavičky odložte stranou.
- Na krevetový olej pražte krunýře a hlavičky na suché pánvi po dobu 5 minut. Přidejte olivový olej a nechte 10 minut louhovat na velmi mírném ohni.
- Nakrájejte papriku a rajčata na kostky. Z červené papriky odstraňte semínka a nakrájejte ji na jemno. V mixéru rozmixujte papriku s rajčaty a polovinou červené papriky. Omáčku dochuťte solí a pepřem.
- V mixéru rozmixujte olej s krevetovými krunýři a hlavami. Proceďte a nechte krevetový olej vychladnout.
- Předehřejte troubu na 220 ºC. Rösti připravte podle návodu na obalu.
- Mezitím očistěte brokolici a chřest.
- Opékejte je na grilu nebo v grilovací pánvi asi 5 minut, dokud nejsou al dente. Nakrájejte je na 4 cm kousky. Avokádo rozmačkejte vidličkou. Guacamole dochuťte limetkovou šťávou, červenou paprikou a solí.
- Osmažte bramborové kuličky 3–4 minuty, dokud nejsou dozlatova a křupavé. Nechte okapat na papírové utěrce.
- Nalijte trochu pikantní omáčky do 4 hlubokých talířů. Na každý talíř sestavte burger z rösti: na 1 rösti placičku dejte lžičku guacamole a na ni brokolici. Na to položte další placičku, přelijte 1/8 guacamole a přidejte chřest. Zakryjte poslední placičkou rösti..
- Rozdělte krevety na burgery. Vložte burgery do trouby na další 3–4 minuty, dokud krevety nejsou propečené a šťavnaté.
- Položte burgery na omáčku. Pokapejte je krevetovým olejem a ozdobte jedlými kvítky. Vedle burgerů položte bramborové kuličky.
Tip: Pro barevnější krevetový olej na poslední chvíli opražte 1 čajovou lžičku rajčatového protlaku se slupkami a semínky.

