green_ocean_hash_burger

Rösti Burger jako oceán

Suroviny

  • 200 g Aviko Super Mash Homemade
  • 12 Aviko Rösti
  • 2 vejce
  • 6 lžic strouhanky
  • 12 krevet
  • 250 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 červená paprika
  • 2 rajčata
  • 1 červená paprika
  • 8 růžiček brokolice
  • 2 zelené chřesty
  • 1 avokádo
  • Šťáva z 2 limetek
  • Jedlé květy na ozdobu
801757_aviko_bramborova_kase_domaci_styl_2500_g_pokrm

Produkty Aviko užité v tomto receptu

Příprava

Příprava: 30 minut

  1. Vytvarujte kaši do 8 kuliček. Rozšlehejte vejce. Na talíř nasypte strouhanku. Kuličky obalte ve vejcích a poté ve strouhance.
  2. Očistěte krevety. Oloupejte je a odřízněte hlavičky od ocasů. Krunýře a hlavičky odložte stranou.
  3. Na krevetový olej pražte krunýře a hlavičky na suché pánvi po dobu 5 minut. Přidejte olivový olej a nechte 10 minut louhovat na velmi mírném ohni.
  4. Nakrájejte papriku a rajčata na kostky. Z červené papriky odstraňte semínka a nakrájejte ji na jemno. V mixéru rozmixujte papriku s rajčaty a polovinou červené papriky. Omáčku dochuťte solí a pepřem.
  5. V mixéru rozmixujte olej s krevetovými krunýři a hlavami. Proceďte a nechte krevetový olej vychladnout.
  6. Předehřejte troubu na 220 ºC. Rösti připravte podle návodu na obalu.
  7. Mezitím očistěte brokolici a chřest.
  8. Opékejte je na grilu nebo v grilovací pánvi asi 5 minut, dokud nejsou al dente. Nakrájejte je na 4 cm kousky. Avokádo rozmačkejte vidličkou. Guacamole dochuťte limetkovou šťávou, červenou paprikou a solí.
  9. Osmažte bramborové kuličky 3–4 minuty, dokud nejsou dozlatova a křupavé. Nechte okapat na papírové utěrce.
  10. Nalijte trochu pikantní omáčky do 4 hlubokých talířů. Na každý talíř sestavte burger z rösti: na 1 rösti placičku dejte lžičku guacamole a na ni brokolici. Na to položte další placičku, přelijte 1/8 guacamole a přidejte chřest. Zakryjte poslední placičkou rösti..
  11. Rozdělte krevety na burgery. Vložte burgery do trouby na další 3–4 minuty, dokud krevety nejsou propečené a šťavnaté.
  12. Položte burgery na omáčku. Pokapejte je krevetovým olejem a ozdobte jedlými kvítky. Vedle burgerů položte bramborové kuličky.

Tip: Pro barevnější krevetový olej na poslední chvíli opražte 1 čajovou lžičku rajčatového protlaku se slupkami a semínky.