
Rösti s lepkavým mangem a grilovaným kuřetem s pažitkovým olejem
Suroviny
4 porce
- 12 ks Aviko Röstiko Rounds / triangles – kulatých nebo trojhránků rösti Aviko
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička vadouvanu
- 1 kuřecí prso (200 g)
- 25 g pažitky
- ½ stroužku česneku
- 75 ml slunečnicového oleje
- 1 hlávka červené čekanky
- 1/2 manga
- 2 lžičky tmavě hnědého cukru
- 3 lžíce mangového čatní
- Řeřicha nebo jemně nasekaná pažitka

Příprava
Příprava: 30 minut
- Rozehřejte grilovací pánev. Smíchejte 1 lžíci olivového oleje s vadouvanem.Potřete jím kuřecí prsa a posypte solí a pepřem dle chuti. Grilujte kuřecí prsa 5–6 minut z každé strany, dokud nezezlátnou a nebudou propečená.
- Pažitku nasekejte nahrubo. Pažitku s česnekem, 1 lžící olivového oleje a slunečnicovým olejem rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
- Pažitkový olej proceďte přes jemné síto a zachyťte zelený olej.
- Z čekanky odkrojte 12 pěkných listů. Mango oloupejte a nakrájejte na 12 tenkých plátků.
- Na pánvi rozehřejte poslední lžíci olivového oleje. Mango na něm restujte tak 1 minutu z každé strany. Posypte moučkovým cukrem a pečte, dokud se cukr nerozpustí a neulpí na mangu.
- Rösti rozdělte na talíře. Na každou placičku dejte trochu mangového čatní. Navrch rozdělte čekanku. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a položte je na čekanku s plátkem manga. Pokapejte pažitkovým olejem a ozdobte řeřichou nebo nadrobno nasekanou pažitkou.
Tip: Klidně můžete čekanku nahradit jiným barevným salátem, výhonky hrášku nebo hrstí rukoly.

