Rösti s lepkavým mangem a grilovaným kuřetem s pažitkovým olejem

Rösti s lepkavým mangem a grilovaným kuřetem s pažitkovým olejem

Suroviny 

4 porce 

  • 12 ks Aviko Röstiko Rounds / triangles – kulatých nebo trojhránků rösti Aviko
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička vadouvanu
  • 1 kuřecí prso (200 g)
  • 25 g pažitky
  • ½ stroužku česneku
  • 75 ml slunečnicového oleje
  • 1 hlávka červené čekanky
  • 1/2 manga
  • 2 lžičky tmavě hnědého cukru
  • 3 lžíce mangového čatní
  • Řeřicha nebo jemně nasekaná pažitka 
Rösti s lepkavým mangem a grilovaným kuřetem s pažitkovým olejem

Příprava 

Příprava: 30 minut 

  1. Rozehřejte grilovací pánev. Smíchejte 1 lžíci olivového oleje s vadouvanem.Potřete jím kuřecí prsa a posypte solí a pepřem dle chuti. Grilujte kuřecí prsa 5–6 minut z každé strany, dokud nezezlátnou a nebudou propečená.
  2. Pažitku nasekejte nahrubo. Pažitku s česnekem, 1 lžící olivového oleje a slunečnicovým olejem rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
  3. Pažitkový olej proceďte přes jemné síto a zachyťte zelený olej.
  4. Z čekanky odkrojte 12 pěkných listů. Mango oloupejte a nakrájejte na 12 tenkých plátků.
  5. Na pánvi rozehřejte poslední lžíci olivového oleje. Mango na něm restujte tak 1 minutu z každé strany. Posypte moučkovým cukrem a pečte, dokud se cukr nerozpustí a neulpí na mangu.
  6. Rösti rozdělte na talíře. Na každou placičku dejte trochu mangového čatní. Navrch rozdělte čekanku. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a položte je na čekanku s plátkem manga. Pokapejte pažitkovým olejem a ozdobte řeřichou nebo nadrobno nasekanou pažitkou. 

 

Tip: Klidně můžete čekanku nahradit jiným barevným salátem, výhonky hrášku nebo hrstí rukoly. 

755504_aviko_bramborove_rosti_kulate_do_trouby_2500_g_pokrm