jeff_on_the_seaside

Sladká a kyselá veganská tostada

Suroviny

  • 4 Aviko Rösti
  • 3 limetky
  • ½ červené papriky
  • 200 g malin
  • 2 lžíce cukru
  • 1 avokádo
  • ¼ lžičky mletého kmínu
  • 1 rajče
  • 5 cm okurky
  • 2 jahody
  • 2 meruňky
  • 3 lístky máty
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
755504_aviko_bramborove_rosti_kulate_do_trouby_2500_g_pokrm

Příprava

Příprava: 20 minut

  1. Očistěte 1 limetku a nastrouhejte zelenou kůru. Kůru odložte stranou. Z červené papriky odstraňte semínka a nakrájejte ji na jemno.
  2. Maliny smíchejte s šťávou z 1 limetky, 100 ml vody, cukrem a jemně nakrájenou červenou paprikou a 10 minut povařte v hrnci. Omáčku protlačte přes síto a nechte vychladnout.
  3. Rösti připravte na grilu nebo v troubě podle návodu na obalu.
  4. Avokádo rozmačkejte. Do avokáda přidejte šťávu z 1 limetky, kmín, sůl a pepř.
  5. Rozkrojte rajče na čtvrtiny, odstraňte semínka a dužinu nakrájejte na malé kostičky. Okurku, jahody a meruňky také nakrájejte na malé kostičky. Jemně nasekejte lístky máty.
  6. Na pico de gallo smíchejte rajče s okurkou, jahodami, meruňkami a olivovým olejem. Dochuťte limetkovou šťávou, 1 lžící jemně nasekané máty, solí a pepřem.
  7. Rösti jemně rozplácněte na pánvi a rozložte na 4 talíře. Na každou tostadu rozetřete 1 lžíci guacamole a pico de gallo. Posypte trochou limetkové kůry a jemně nasekané máty. Kolem tostady rozetřete lžičkou malinové chili coulis.

Tip: Překvapte své hosty malinovým chili coulis jako dezertní omáčkou. Výborně se hodí k cheesecaku a brownies nebo na vanilkovou zmrzlinu.