
Sladká a kyselá veganská tostada
Suroviny
- 4 Aviko Rösti
- 3 limetky
- ½ červené papriky
- 200 g malin
- 2 lžíce cukru
- 1 avokádo
- ¼ lžičky mletého kmínu
- 1 rajče
- 5 cm okurky
- 2 jahody
- 2 meruňky
- 3 lístky máty
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
Příprava: 20 minut
- Očistěte 1 limetku a nastrouhejte zelenou kůru. Kůru odložte stranou. Z červené papriky odstraňte semínka a nakrájejte ji na jemno.
- Maliny smíchejte s šťávou z 1 limetky, 100 ml vody, cukrem a jemně nakrájenou červenou paprikou a 10 minut povařte v hrnci. Omáčku protlačte přes síto a nechte vychladnout.
- Rösti připravte na grilu nebo v troubě podle návodu na obalu.
- Avokádo rozmačkejte. Do avokáda přidejte šťávu z 1 limetky, kmín, sůl a pepř.
- Rozkrojte rajče na čtvrtiny, odstraňte semínka a dužinu nakrájejte na malé kostičky. Okurku, jahody a meruňky také nakrájejte na malé kostičky. Jemně nasekejte lístky máty.
- Na pico de gallo smíchejte rajče s okurkou, jahodami, meruňkami a olivovým olejem. Dochuťte limetkovou šťávou, 1 lžící jemně nasekané máty, solí a pepřem.
- Rösti jemně rozplácněte na pánvi a rozložte na 4 talíře. Na každou tostadu rozetřete 1 lžíci guacamole a pico de gallo. Posypte trochou limetkové kůry a jemně nasekané máty. Kolem tostady rozetřete lžičkou malinové chili coulis.
Tip: Překvapte své hosty malinovým chili coulis jako dezertní omáčkou. Výborně se hodí k cheesecaku a brownies nebo na vanilkovou zmrzlinu.

