Slaná Pavlova s grilovanou zeleninou

Slaná Pavlova s grilovanou zeleninou

Suroviny 

4 porce  

  • 750 g Aviko Super Mash Homemade – Bramborové kaše Aviko - povolené
  • 25 g parmazánu (kousek)
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 bílky
  • 1 cuketa
  • 2 červené cibule
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce zeleného pesta
  • Hrst hladkolisté petrželky, bazalky a/nebo kerblíku 
Slaná Pavlova s grilovanou zeleninou

Příprava 

Příprava: 30 minut 

Trouba: 1 hodina 

  1. Předehřejte troubu na 120 °C. Nastrouhejte sýr. Smíchejte sýr a kukuřičný škrob s bramborovou kaší.
  2. Bílky ušlehejte s 1 lžičkou soli do tuha. Bílky rozdělte na třikrát do pyré. Na pečicí papír nakreslete kruh o průměru 24 cm. Na kruh lžící naneste pyré a kolem něj lžící nebo tvarujte krásné kopečky pyré.
  3. Bramborovou kaši pavlova pečte v předehřáté troubě 1 hodinu, dokud nebude zhnědlá a křupavá zvenčí s měkkým a krémovým středem.
  4. Cuketu nakrájejte na půlkolečka, cibuli na klínky o tloušťce 1 cm a papriku na proužky. Zeleninu promíchejte s olivovým olejem. Osolte a opepřete.
  5. Rozehřejte grilovací pánev. Grilujte zeleninu na vysokém plameni ve 2 dávkách, dokud
  6. nebude pěkně opálená a po 5 minutách nebude al dente. Lžící je dejte na talíř.
  7. Nechte pavlovu odpočinout ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky po dobu 10 minut. Poté na pavlovu položte talíř a obraťte jej spolu s pavovou. Opatrně z pavlovy stáhněte pečicí papír. Nyní na ni položte servírovací mísu a znovu ji obraťte.
  8. Pavlovu lžící potřete pestem. Navrch rozložte grilovanou zeleninu, osolte a opepřete dle chuti a ozdobte čerstvými bylinkami. 
801757_aviko_bramborova_kase_domaci_styl_2500_g_pokrm

Produkty Aviko užité v tomto receptu