
Slaná Pavlova s grilovanou zeleninou
Suroviny
4 porce
- 750 g Aviko Super Mash Homemade – Bramborové kaše Aviko - povolené
- 25 g parmazánu (kousek)
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 3 bílky
- 1 cuketa
- 2 červené cibule
- 1 červená paprika
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce zeleného pesta
- Hrst hladkolisté petrželky, bazalky a/nebo kerblíku

Příprava
Příprava: 30 minut
Trouba: 1 hodina
- Předehřejte troubu na 120 °C. Nastrouhejte sýr. Smíchejte sýr a kukuřičný škrob s bramborovou kaší.
- Bílky ušlehejte s 1 lžičkou soli do tuha. Bílky rozdělte na třikrát do pyré. Na pečicí papír nakreslete kruh o průměru 24 cm. Na kruh lžící naneste pyré a kolem něj lžící nebo tvarujte krásné kopečky pyré.
- Bramborovou kaši pavlova pečte v předehřáté troubě 1 hodinu, dokud nebude zhnědlá a křupavá zvenčí s měkkým a krémovým středem.
- Cuketu nakrájejte na půlkolečka, cibuli na klínky o tloušťce 1 cm a papriku na proužky. Zeleninu promíchejte s olivovým olejem. Osolte a opepřete.
- Rozehřejte grilovací pánev. Grilujte zeleninu na vysokém plameni ve 2 dávkách, dokud
- nebude pěkně opálená a po 5 minutách nebude al dente. Lžící je dejte na talíř.
- Nechte pavlovu odpočinout ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky po dobu 10 minut. Poté na pavlovu položte talíř a obraťte jej spolu s pavovou. Opatrně z pavlovy stáhněte pečicí papír. Nyní na ni položte servírovací mísu a znovu ji obraťte.
- Pavlovu lžící potřete pestem. Navrch rozložte grilovanou zeleninu, osolte a opepřete dle chuti a ozdobte čerstvými bylinkami.

