pan_fried_mackerel_smokey_mash_and_rocket_pesto

Smažená makrela, uzená bramborová kaše a pesto z rukoly

Suroviny

  • 600 g Aviko Super Mash Homemade kaše
  • 50 g rukoly
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce piniových oříšků
  • 125 ml extra panenského olivového oleje
  • 75 g parmazánu
  • 4 filety z makrely s kůží
  • uzená paprika
  • 1 lžíce kaparů
  • 4 cherry rajčata
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky balsamikového octa
801757_aviko_bramborova_kase_domaci_styl_2500_g_pokrm

Produkty Aviko užité v tomto receptu

Příprava

Příprava: 30 minut

  • Pomocí ručního mixéru rozmixujte rukolu s česnekem, 1 lžičkou piniových oříšků a 100 ml olivového oleje. Nastrouhejte sýr. Pesto z rukoly dochuťte 2 lžícemi sýra a pepřem. Pokud je pesto příliš husté, přidejte trochu více olivového oleje.
  • Předehřejte troubu na 220 ºC. Zbytek sýra nasypte na plech. Nechte sýr v troubě 2–3 minuty roztavit a upečte do křupava. Sýr nechte vychladnout.
  • Potřete filety z makrely tenkou vrstvou pestem z rukoly. Na suché pánvi opražte zbytek piniových oříšků dozlatova a vysypte je na talíř.
  • Připravte bramborovou kaši podle návodu na obalu. Kaši dochuťte pestem z rukoly a paprikou podle chuti.
  • Grilujte filety z makrely na grilu. Na grilu také 3 minuty ogrilujte rajčata s 1 lžičkou olivového oleje, dokud nepustí šťávu. Rajčata pak posypte cukrem a pokapejte balsamikovým octem; ještě minutu zahřejte. Na zbývajícím olivovém oleji osmažte kapary do křupava.
  • Lžící rozložte kouřové bramborové pyré do 4 hlubokých talířů. Na vrch položte filety z makrely a rajčata. Ozdobte sýrovými chipsy, piniovými oříšky, křupavými kapary a trochou rukolového pesta.