
Smažená makrela, uzená bramborová kaše a pesto z rukoly
Suroviny
- 600 g Aviko Super Mash Homemade kaše
- 50 g rukoly
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce piniových oříšků
- 125 ml extra panenského olivového oleje
- 75 g parmazánu
- 4 filety z makrely s kůží
- uzená paprika
- 1 lžíce kaparů
- 4 cherry rajčata
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky balsamikového octa
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
Příprava: 30 minut
- Pomocí ručního mixéru rozmixujte rukolu s česnekem, 1 lžičkou piniových oříšků a 100 ml olivového oleje. Nastrouhejte sýr. Pesto z rukoly dochuťte 2 lžícemi sýra a pepřem. Pokud je pesto příliš husté, přidejte trochu více olivového oleje.
- Předehřejte troubu na 220 ºC. Zbytek sýra nasypte na plech. Nechte sýr v troubě 2–3 minuty roztavit a upečte do křupava. Sýr nechte vychladnout.
- Potřete filety z makrely tenkou vrstvou pestem z rukoly. Na suché pánvi opražte zbytek piniových oříšků dozlatova a vysypte je na talíř.
- Připravte bramborovou kaši podle návodu na obalu. Kaši dochuťte pestem z rukoly a paprikou podle chuti.
- Grilujte filety z makrely na grilu. Na grilu také 3 minuty ogrilujte rajčata s 1 lžičkou olivového oleje, dokud nepustí šťávu. Rajčata pak posypte cukrem a pokapejte balsamikovým octem; ještě minutu zahřejte. Na zbývajícím olivovém oleji osmažte kapary do křupava.
- Lžící rozložte kouřové bramborové pyré do 4 hlubokých talířů. Na vrch položte filety z makrely a rajčata. Ozdobte sýrovými chipsy, piniovými oříšky, křupavými kapary a trochou rukolového pesta.

