mystery_mash_with_2_kinds_of_mushrooms

Tajemná kaše se 2 druhy hub

Suroviny

  • 600 g Aviko Super Mash Homemade kaše
  • 2 lžičky šafránu
  • 200 g hnědých žampionů
  • 50 g svazkových hub
  • 150 ml bílého vína nebo sherry octa
  • 3 lžíce cukru
  • 75 g parmazánu
  • 6 lžic extra panenského olivového oleje
  • 150 g nesoleného másla
  • 1 lžíce piniových oříšků
  • 2 lžičky citronové kůry
  • 1 lžíce pažitky s kvítky
  • 2 lžíce (mini) bazalkových lístků
801757_aviko_bramborova_kase_domaci_styl_2500_g_pokrm

Produkty Aviko užité v tomto receptu

Příprava

Příprava: 25 minut

  1. Šafrán jemně nasekejte a namočte na 5 minut do 3 lžiček teplé vody.
  2. Hnědé žampiony otřete dočista a nakrájejte na tenké plátky. Houby rozdělte, otřete a vložte do misky.
  3. Do hrnce dejte vinný ocet a cukr. Cukr rozpusťte na mírném ohni. Houby zalijte sladkokyselou marinádou a nechte vychladnout.
  4. Nastrouhejte sýr. Na gril nebo do suché pánve nasypte 4 lžíce parmazánu. Nechte sýr roztavit a upečte 4 křupky. Křupavý sýr nechte vychladnout.
  5. Připravte bramborovou kaši podle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Plátky hub restujte 5 minut, dokud nejsou zlatavě hnědé a křupavé z obou stran.
  6. Roztopte v hrnci máslo. Přidejte piniové oříšky. Nechte máslo zbarvit do oříškově hnědé barvy a beurre noisette odstavte z ohně. Dochuťte citronovou kůrou, solí a pepřem. Pažitku nakrájejte nadrobno.
  7. Dochuťte bramborovou kaši šafránem a nálevem, 4 lžícemi beurre noisette, solí a pepřem.
  8. Lžící rozložte bramborovou kaši do kruhu na 4 talíře a zploštěte zadní stranou lžíce. Do kaše vložte křupavé houby.
  9. Rozdělte sladkokyselé houby na pyré. Pokapejte posledními 4 lžícemi olivového oleje a posypte pažitkou, natrhanými kvítky pažitky, (mini) bazalkou a křupavým sýrem. Beurre noisette nalijte lžící kolem tajemného pyré a podávejte.

Tip: Šafrán namočte a uchovejte v nálevu, abyste pyré mohli vždy rychle a snadno dochutit šafránem.