
Tajemná kaše se 2 druhy hub
Suroviny
- 600 g Aviko Super Mash Homemade kaše
- 2 lžičky šafránu
- 200 g hnědých žampionů
- 50 g svazkových hub
- 150 ml bílého vína nebo sherry octa
- 3 lžíce cukru
- 75 g parmazánu
- 6 lžic extra panenského olivového oleje
- 150 g nesoleného másla
- 1 lžíce piniových oříšků
- 2 lžičky citronové kůry
- 1 lžíce pažitky s kvítky
- 2 lžíce (mini) bazalkových lístků
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
Příprava: 25 minut
- Šafrán jemně nasekejte a namočte na 5 minut do 3 lžiček teplé vody.
- Hnědé žampiony otřete dočista a nakrájejte na tenké plátky. Houby rozdělte, otřete a vložte do misky.
- Do hrnce dejte vinný ocet a cukr. Cukr rozpusťte na mírném ohni. Houby zalijte sladkokyselou marinádou a nechte vychladnout.
- Nastrouhejte sýr. Na gril nebo do suché pánve nasypte 4 lžíce parmazánu. Nechte sýr roztavit a upečte 4 křupky. Křupavý sýr nechte vychladnout.
- Připravte bramborovou kaši podle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Plátky hub restujte 5 minut, dokud nejsou zlatavě hnědé a křupavé z obou stran.
- Roztopte v hrnci máslo. Přidejte piniové oříšky. Nechte máslo zbarvit do oříškově hnědé barvy a beurre noisette odstavte z ohně. Dochuťte citronovou kůrou, solí a pepřem. Pažitku nakrájejte nadrobno.
- Dochuťte bramborovou kaši šafránem a nálevem, 4 lžícemi beurre noisette, solí a pepřem.
- Lžící rozložte bramborovou kaši do kruhu na 4 talíře a zploštěte zadní stranou lžíce. Do kaše vložte křupavé houby.
- Rozdělte sladkokyselé houby na pyré. Pokapejte posledními 4 lžícemi olivového oleje a posypte pažitkou, natrhanými kvítky pažitky, (mini) bazalkou a křupavým sýrem. Beurre noisette nalijte lžící kolem tajemného pyré a podávejte.
Tip: Šafrán namočte a uchovejte v nálevu, abyste pyré mohli vždy rychle a snadno dochutit šafránem.

