tartare_de_la_tierra

Tartare de la Tierra

Suroviny

  • 2 ks Aviko One-for-all Gratin
  • 1 zelená paprika
  • 1 malá cuketa
  • 1 jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • 25 g másla při pokojové teplotě
  • 2 lilky
  • 6 lžic olivového oleje
  • 6 bimi
  • 1 pak choi
  • 2 rajčata Ramallet
  • 1 červená paprika
  • 3 lžíce řeckého jogurtu
  • 2 lžíce nasekaných bylinek (máta, bazalka a/nebo pažitka)
  • 1 citron
  • řeřicha
aviko-kremove_veganske_gratiny-one-for-all

Produkty Aviko užité v tomto receptu

Příprava

Příprava: 45 minut

  1. Předehřejte troubu na 200 ºC. Papriku a cuketu nakrájejte na malé kostky. Krém připravíte tak, že gratiny rozmixujete v mixéru s polovinou nakrájené papriky a cukety, jarní cibulkou a 1 stroužkem česneku.
  2. Přidejte změklé máslo a zahřejte na pánvi na mírném ohni po dobu 8-10 minut. Dochuťte solí a pepřem.
  3. Nakrájejte lilky podélně na 6 plátků od spodní části stonku, ale nechte je nahoře spojené.
  4. Položte lilky na plech a pokapejte 2 lžícemi olivového oleje. Pečte lilky v troubě asi 20 minut.
  5. Nakrájejte stonky bimi na malé kostičky, hlávky nechte celé. Nakrájejte také pak choi, rajčata a červenou papriku.
  6. Rozmixujte kostičky bimi s jogurtem, 2 lžícemi olivového oleje, nasekanými bylinkami a 1 stroužkem česneku. Omáčku z bimi dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
  7. Na tatarák zahřejte 2 lžíce olivového oleje na grilu nebo na pánvi. Zbytek papriky a cukety s pak choi, červenou paprikou a omáčkou z bimi smažte 4 minuty, dokud nejsou al dente. Samostatně osmažte také růžičky bimi, dokud nejsou al dente.
  8. Přidejte nakrájená rajčata do tataráku a sejměte ho z ohně, aby rajčata dodala čerstvou chuť. Dochuťte solí a pepřem.
  9. Rozložte lilky ve tvaru vějíře na 2 nebo 4 servírovací prkénka. Na vrch rozdělte smetanu a tatarák. Ozdobte růžičkami bimi a řeřichou.

Tip: Zeleninu na tatarák nepřepékejte, aby zůstala křupavá.