
Tartare de la Tierra
Suroviny
- 2 ks Aviko One-for-all Gratin
- 1 zelená paprika
- 1 malá cuketa
- 1 jarní cibulka
- 2 stroužky česneku
- 25 g másla při pokojové teplotě
- 2 lilky
- 6 lžic olivového oleje
- 6 bimi
- 1 pak choi
- 2 rajčata Ramallet
- 1 červená paprika
- 3 lžíce řeckého jogurtu
- 2 lžíce nasekaných bylinek (máta, bazalka a/nebo pažitka)
- 1 citron
- řeřicha
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
Příprava: 45 minut
- Předehřejte troubu na 200 ºC. Papriku a cuketu nakrájejte na malé kostky. Krém připravíte tak, že gratiny rozmixujete v mixéru s polovinou nakrájené papriky a cukety, jarní cibulkou a 1 stroužkem česneku.
- Přidejte změklé máslo a zahřejte na pánvi na mírném ohni po dobu 8-10 minut. Dochuťte solí a pepřem.
- Nakrájejte lilky podélně na 6 plátků od spodní části stonku, ale nechte je nahoře spojené.
- Položte lilky na plech a pokapejte 2 lžícemi olivového oleje. Pečte lilky v troubě asi 20 minut.
- Nakrájejte stonky bimi na malé kostičky, hlávky nechte celé. Nakrájejte také pak choi, rajčata a červenou papriku.
- Rozmixujte kostičky bimi s jogurtem, 2 lžícemi olivového oleje, nasekanými bylinkami a 1 stroužkem česneku. Omáčku z bimi dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Na tatarák zahřejte 2 lžíce olivového oleje na grilu nebo na pánvi. Zbytek papriky a cukety s pak choi, červenou paprikou a omáčkou z bimi smažte 4 minuty, dokud nejsou al dente. Samostatně osmažte také růžičky bimi, dokud nejsou al dente.
- Přidejte nakrájená rajčata do tataráku a sejměte ho z ohně, aby rajčata dodala čerstvou chuť. Dochuťte solí a pepřem.
- Rozložte lilky ve tvaru vějíře na 2 nebo 4 servírovací prkénka. Na vrch rozdělte smetanu a tatarák. Ozdobte růžičkami bimi a řeřichou.
Tip: Zeleninu na tatarák nepřepékejte, aby zůstala křupavá.