easy_tartare

Tatarák raz dva

Suroviny

  • 4 bramborové placky Aviko Rösti, při pokojové teplotě
  • 400 gramů hovězí panenky nebo steaku
  • 4 křepelčí vejce
  • 1 limetka
  • 2 lžičky hořčice
  • 3 lžičky majonézy
  • olivový olej
  • 4 snítky pažitky
  • 1 lžíce řeřichy nebo mini bazalky
  • parmazán
755504_aviko_bramborove_rosti_kulate_do_trouby_2500_g_pokrm

Příprava

Příprava: 10 minut

  1. Steaky nebo svíčkovou nakrájejte na velmi jemný tartar nebo použijte sekáček. Limetku očistěte a nastrouhejte zelenou kůru. Smíchejte limetkovou kůru s tatarákem. Dochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem.
  2. Smíchejte hořčici s majonézou a dejte do zdobícího sáčku.
  3. Zploštěte Rösti. Na pánvi rozehřejte velkou vrstvu olivového oleje. Smažte Rösti 4 minuty, dokud nejsou zlatavě hnědé a křupavé z obou stran.
  4. Rozložte Rösti na 4 talíře. Lžící na ně dejte tatarák. Z křepelčích vajec oddělte žloutky a bílky. Na každý tatarák dejte navrch jen žloutek.
  5. Z majonézy s hořčicí vytlačte tečky na kopeček tataráku a kolem dokola. Ozdobte pažitkou a řeřichou nebo mini bazalkou. Posypte parmazánem podle chuti.

 

Tip: Steak můžete nahradit pečenou červenou řepou a připravit tak vegetariánskou variantu.