
Tatarák raz dva
Suroviny
- 4 bramborové placky Aviko Rösti, při pokojové teplotě
- 400 gramů hovězí panenky nebo steaku
- 4 křepelčí vejce
- 1 limetka
- 2 lžičky hořčice
- 3 lžičky majonézy
- olivový olej
- 4 snítky pažitky
- 1 lžíce řeřichy nebo mini bazalky
- parmazán
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
Příprava: 10 minut
- Steaky nebo svíčkovou nakrájejte na velmi jemný tartar nebo použijte sekáček. Limetku očistěte a nastrouhejte zelenou kůru. Smíchejte limetkovou kůru s tatarákem. Dochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem.
- Smíchejte hořčici s majonézou a dejte do zdobícího sáčku.
- Zploštěte Rösti. Na pánvi rozehřejte velkou vrstvu olivového oleje. Smažte Rösti 4 minuty, dokud nejsou zlatavě hnědé a křupavé z obou stran.
- Rozložte Rösti na 4 talíře. Lžící na ně dejte tatarák. Z křepelčích vajec oddělte žloutky a bílky. Na každý tatarák dejte navrch jen žloutek.
- Z majonézy s hořčicí vytlačte tečky na kopeček tataráku a kolem dokola. Ozdobte pažitkou a řeřichou nebo mini bazalkou. Posypte parmazánem podle chuti.
Tip: Steak můžete nahradit pečenou červenou řepou a připravit tak vegetariánskou variantu.

