triple_tartare_on_a_crisp

Tři tataráky na křupavé topince

Suroviny

  • 12 ks Aviko Rösti
  • 200 g hovězí svíčkové
  • 200 g steaku z čerstvého tuňáka
  • 200 g rajčat, nejlépe různých odrůd, jako jsou coeur du boeuf a Mar Azul
  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce (mini) bazalky
  • 1 lžíce pažitky
  • 1 lžíce kaparů
  • 1 limetka
  • 2-3 lžičky čerstvého křenu
  • 2 lžičky hořčice
  • 4 žloutky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku (viz tip)
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžičky citronové kůry
  • 4 plátky Mozzarelly di bufala
755504_aviko_bramborove_rosti_kulate_do_trouby_2500_g_pokrm

Příprava

Příprava: 30 minut

  1. Všechno maso nasekejte zvlášť na malé kostky. Pokud chcete, odstraňte semínka z rajčat a nakrájejte je také na malé kostky.
  2. Nakrájejte šalotku, česnek, bazalku, pažitku a kapary. Limetku očistěte.
  3. Na klasický tatarák dochuťte svíčkovou kořeněným křenem, hořčicí, žloutky, rajčatovým protlakem, šalotkou, solí a pepřem.
  4. Na tuňákový tartare dochuťte tuňákový filet polovinou pažitky a kapar, 2 lžícemi olivového oleje, limetkovou šťávou a kůrou, solí a pepřem podle chuti.
  5. Na rajčatový tatarák dochuťte rajčata česnekem, bazalkou, zbytkem pažitky a kapary, citronovou kůrou, 2 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem.
  6. Připravte Rösti na grilu nebo v troubě podle návodu na obalu.
  7. Položte Rösti na prkénko. Na 4 Rösti lžící naložte kopeček klasického tataráku a na další 4 Rösti kopeček toho tuňákového. Na poslední 4 Rösti položte plátek mozzarelly a lžící naložte rajčatový tatarák.
  8. Ozdobte hovězí verzi (mini) bazalkou a tuňákový tartare pažitkou.

Tip: Rajčatovou pastu si připravte sami z čerstvých nakrájených rajčat a dochuťte česnekem, olivovým olejem a solí.