
Tři tataráky na křupavé topince
Suroviny
- 12 ks Aviko Rösti
- 200 g hovězí svíčkové
- 200 g steaku z čerstvého tuňáka
- 200 g rajčat, nejlépe různých odrůd, jako jsou coeur du boeuf a Mar Azul
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce (mini) bazalky
- 1 lžíce pažitky
- 1 lžíce kaparů
- 1 limetka
- 2-3 lžičky čerstvého křenu
- 2 lžičky hořčice
- 4 žloutky
- 1 lžíce rajčatového protlaku (viz tip)
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžičky citronové kůry
- 4 plátky Mozzarelly di bufala
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
Příprava: 30 minut
- Všechno maso nasekejte zvlášť na malé kostky. Pokud chcete, odstraňte semínka z rajčat a nakrájejte je také na malé kostky.
- Nakrájejte šalotku, česnek, bazalku, pažitku a kapary. Limetku očistěte.
- Na klasický tatarák dochuťte svíčkovou kořeněným křenem, hořčicí, žloutky, rajčatovým protlakem, šalotkou, solí a pepřem.
- Na tuňákový tartare dochuťte tuňákový filet polovinou pažitky a kapar, 2 lžícemi olivového oleje, limetkovou šťávou a kůrou, solí a pepřem podle chuti.
- Na rajčatový tatarák dochuťte rajčata česnekem, bazalkou, zbytkem pažitky a kapary, citronovou kůrou, 2 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem.
- Připravte Rösti na grilu nebo v troubě podle návodu na obalu.
- Položte Rösti na prkénko. Na 4 Rösti lžící naložte kopeček klasického tataráku a na další 4 Rösti kopeček toho tuňákového. Na poslední 4 Rösti položte plátek mozzarelly a lžící naložte rajčatový tatarák.
- Ozdobte hovězí verzi (mini) bazalkou a tuňákový tartare pažitkou.
Tip: Rajčatovou pastu si připravte sami z čerstvých nakrájených rajčat a dochuťte česnekem, olivovým olejem a solí.

