
Vánoční vlnění
Suroviny
4 porce
- 600 g Aviko Wavy Blends Garlic & Herbs - Vroubkované široké hranolky s příchutí česnek a bylinky
- 100 g šitake hub
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 2 lžičky piniových oříšků
- 25 g baby špenátu
- 50 g sušených rajčat
- 3 lžíce lanýžové majonézy
- Parmazán (kousek)

Příprava
Příprava: 20 minut
- Připravte vroubkované hranolky podle pokynů na obalu.
- Nakrájejte houby na kousky. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Shiitake orestujte 4 minuty dozlatova. Nastrouhejte nebo rozdrťte česnek a restujte další 1 minutu.
- Na talíř lžící dejte houby. Pánev vytřete kuchyňským papírem a opražte na ní piniové oříšky. Nasypte je na talíř.
- Na talíř rozmístěte hranolky ve tvaru vánočního stromečku. Navrch posypte baby špenátem, šitake houby, rajčata a piniové oříšky.
- Hranolky přelijte lanýžovou majonézou a nastrouhejte na ně trochu sýra.
Tip: Dáváte-li přednost orientálnímu nádechu, pak vynechejte parmazán a rajčata nahraďte edamame (chlazené sójové boby). Vezměte wasabi majonézu a posypte sezamovými semínky.

