Vánoční vlnění

Vánoční vlnění

Suroviny 

4 porce  

  • 600 g Aviko Wavy Blends Garlic & Herbs - Vroubkované široké hranolky s příchutí česnek a bylinky
  • 100 g šitake hub
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky piniových oříšků
  • 25 g baby špenátu
  • 50 g sušených rajčat
  • 3 lžíce lanýžové majonézy
  • Parmazán (kousek) 
Vánoční vlnění

Příprava 

Příprava: 20 minut 

  1. Připravte vroubkované hranolky podle pokynů na obalu.
  2. Nakrájejte houby na kousky. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Shiitake orestujte 4 minuty dozlatova. Nastrouhejte nebo rozdrťte česnek a restujte další 1 minutu.
  3. Na talíř lžící dejte houby. Pánev vytřete kuchyňským papírem a opražte na ní piniové oříšky. Nasypte je na talíř.
  4. Na talíř rozmístěte hranolky ve tvaru vánočního stromečku. Navrch posypte baby špenátem, šitake houby, rajčata a piniové oříšky.
  5. Hranolky přelijte lanýžovou majonézou a nastrouhejte na ně trochu sýra. 

 

Tip: Dáváte-li přednost orientálnímu nádechu, pak vynechejte parmazán a rajčata nahraďte edamame (chlazené sójové boby). Vezměte wasabi majonézu a posypte sezamovými semínky. 

aviko-vroubkovane_siroke_hranolky_s_prichuti_cesnek_a_bylinky