asian_vegan_with_wedges

vegan asijské chuti s amerikami

Suroviny

  • 400 g Aviko Crispy Homestyle Extra Thin Wedges tenkých amerických brambor
  • 1 ½ pak choi
  • 1 červená paprika
  • 2 jarní cibulky
  • 1 cibule
  • 3 cm zázvor
  • 1 stroužek česneku
  • 50 ml sójové omáčky
  • 1 limetka
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
aviko-krupave_extra_tenke_platky_se_slupkou

Příprava

Příprava: 15 minut

  1. Pak choi rozpůlte podélně. Papriku nakrájejte na tenké proužky a jarní cibulku na kroužky. Cibuli nakrájejte.
  2. Zázvor oloupejte. Zázvor a česnek nastrouhejte a přidejte do sójové omáčky. Přidejte šťávu z limetky.
  3. Na grilu nebo ve woku rozehřejte olej. Pak choi smažte 2 minuty. Papriku a cibuli také smažte na grilu 2 minuty. Odložte 1 lžíci zelených kroužků jarní cibulky, přidejte zbytek jarní cibulky a smažte další 1 minutu.
  4. Připravte hranolky podle návodu na obalu. Zeleninu dochuťte sójovou omáčkou a smažte ještě 1 minutu spolu s hranolky.
  5. Lžící rozložte hranolky se zeleninou do 4 misek. Přidejte pak choi a posypte odloženou jarní cibulkou.

Tip: Posypte praženým sezamem.