
vegan asijské chuti s amerikami
Suroviny
- 400 g Aviko Crispy Homestyle Extra Thin Wedges tenkých amerických brambor
- 1 ½ pak choi
- 1 červená paprika
- 2 jarní cibulky
- 1 cibule
- 3 cm zázvor
- 1 stroužek česneku
- 50 ml sójové omáčky
- 1 limetka
- 3 lžíce slunečnicového oleje
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
Příprava: 15 minut
- Pak choi rozpůlte podélně. Papriku nakrájejte na tenké proužky a jarní cibulku na kroužky. Cibuli nakrájejte.
- Zázvor oloupejte. Zázvor a česnek nastrouhejte a přidejte do sójové omáčky. Přidejte šťávu z limetky.
- Na grilu nebo ve woku rozehřejte olej. Pak choi smažte 2 minuty. Papriku a cibuli také smažte na grilu 2 minuty. Odložte 1 lžíci zelených kroužků jarní cibulky, přidejte zbytek jarní cibulky a smažte další 1 minutu.
- Připravte hranolky podle návodu na obalu. Zeleninu dochuťte sójovou omáčkou a smažte ještě 1 minutu spolu s hranolky.
- Lžící rozložte hranolky se zeleninou do 4 misek. Přidejte pak choi a posypte odloženou jarní cibulkou.
Tip: Posypte praženým sezamem.

