
Vejce Benedict s kulatými rösti
Přísady pro tento pokrm
pro 10 porcí
- 20 Aviko kulaté rösti Röstiko Rounds
- 1 lžíce vinného octa
- 10 vajec
- 20 plátků pršutu nebo schwarzwaldské šunky
- 500 ml holandské omáčky
- nasekaná pažitka

Jak připravit tento pokrm
1. Připravte Aviko rösti dle návodu na obalu a nechte okapat přebytečný tuk, jestliže jste zvolili fritování.
2. V hrnci přiveďte vodu k varu a přilijte ocet. Až voda začne vřít, lžící vytvořte vír a rozklepněte vejce. Stáhněte, aby se voda již nevařila.
3. Vaříme tak dlouho, až se vejce vodě zatáhne tak, aby bílek by tuhý, ale žloutek stále tekutý.
4. Hotová vejce vybereme a necháme okapat na papírovém ubrousku.
5. Na talíř naaranžujte 2 rösti, na ně položte 2 plátky pršutu a pak zastřené vejce a následně zalijte holandskou omáčkou.
6. Na závěr posypte pažitkou a můžete podávat.
Dobrou chuť!