Vejce Benedict s kulatými rösti

Vejce Benedict s kulatými rösti

Přísady pro tento pokrm

pro 10 porcí

  • 20 Aviko kulaté rösti Röstiko Rounds
  • 1 lžíce vinného octa
  • 10 vajec
  • 20 plátků pršutu nebo schwarzwaldské šunky
  • 500 ml holandské omáčky
  • nasekaná pažitka
Vejce Benedict s kulatými rösti

Jak připravit tento pokrm

1. Připravte Aviko rösti dle návodu na obalu a nechte okapat přebytečný tuk, jestliže jste zvolili fritování.

2. V hrnci přiveďte vodu k varu a přilijte ocet. Až voda začne vřít, lžící vytvořte vír a rozklepněte vejce. Stáhněte, aby se voda již nevařila.

3. Vaříme tak dlouho, až se vejce vodě zatáhne tak, aby bílek by tuhý, ale žloutek stále tekutý.

4. Hotová vejce vybereme a necháme okapat na papírovém ubrousku.

5. Na talíř naaranžujte 2 rösti, na ně položte 2 plátky pršutu a pak zastřené vejce a následně zalijte holandskou omáčkou.

6. Na závěr posypte pažitkou a můžete podávat.

Dobrou chuť!