fire_cooked_salmon

Z moře: Plamenem ožehnutý losos

Suroviny

  • 4 bramborové placky Aviko
  • 4 filety z lososa s kůží
  • 4 pak choi
  • 24 zelených chřestů
  • 1 granátové jablko
  • 4 zralé fíky
  • 1 lžíce bílého vína nebo sherry octa
  • 8 lžic extra panenského olivového oleje
  • Šťáva ze 2 limetek
  • Máta nebo bazalka a jedlé květy na ozdobu
bramborove-placky-reibekuchen-aviko-potato-pancakes-reibekuchen-808757

Příprava

Příprava: 30 minut

  1. Odřízněte kůži z filé z lososa a odložte ji stranou. Pak choi rozkrojte podélně na poloviny. Odstraňte dřevnaté konce chřestu. Vyjměte semínka z granátového jablka a zachyťte šťávu.
  2. Na zálivku rozmixujte fíky s octem a 6 lžícemi olivového oleje v mixéru. Dochuťte solí a pepřem.
  3. Na grilu připravte placky nebo ogrilujte v grilovací pánvi, dokud nejsou propečené a křupavé. Pak choi a chřesty grilujte 5 minut, dokud nejsou al dente. Pak choi pokapejte šťávou z granátového jablka a chřest limetkovou šťávou.
  4. Filety z lososa potřete posledními 2 lžícemi olivového oleje. Posypte solí a pepřem. Filety z lososa grilujte na grilu nebo v grilovací pánvi na vysokém ohni po dobu 1 minuty z každé strany, aby byly zvenku grilované a uvnitř ještě napůl syrové, křehké a šťavnaté. Grilujte také kůži, aby byla křupavá.
  5. Lžící naneste trochu dresinku na 4 talíře. Na talíře položte placky. Na placky rozdělte pak choi a chřest. Přidejte lososa a ozdobte křupavou kůží, semínky granátového jablka, mátou nebo bazalkou a jedlými kvítky.

Tip: Nemáte rádi ryby? K tomuto jídlu se hodí i pošírované vejce!