
Z moře: Plamenem ožehnutý losos
Suroviny
- 4 bramborové placky Aviko
- 4 filety z lososa s kůží
- 4 pak choi
- 24 zelených chřestů
- 1 granátové jablko
- 4 zralé fíky
- 1 lžíce bílého vína nebo sherry octa
- 8 lžic extra panenského olivového oleje
- Šťáva ze 2 limetek
- Máta nebo bazalka a jedlé květy na ozdobu
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
Příprava: 30 minut
- Odřízněte kůži z filé z lososa a odložte ji stranou. Pak choi rozkrojte podélně na poloviny. Odstraňte dřevnaté konce chřestu. Vyjměte semínka z granátového jablka a zachyťte šťávu.
- Na zálivku rozmixujte fíky s octem a 6 lžícemi olivového oleje v mixéru. Dochuťte solí a pepřem.
- Na grilu připravte placky nebo ogrilujte v grilovací pánvi, dokud nejsou propečené a křupavé. Pak choi a chřesty grilujte 5 minut, dokud nejsou al dente. Pak choi pokapejte šťávou z granátového jablka a chřest limetkovou šťávou.
- Filety z lososa potřete posledními 2 lžícemi olivového oleje. Posypte solí a pepřem. Filety z lososa grilujte na grilu nebo v grilovací pánvi na vysokém ohni po dobu 1 minuty z každé strany, aby byly zvenku grilované a uvnitř ještě napůl syrové, křehké a šťavnaté. Grilujte také kůži, aby byla křupavá.
- Lžící naneste trochu dresinku na 4 talíře. Na talíře položte placky. Na placky rozdělte pak choi a chřest. Přidejte lososa a ozdobte křupavou kůží, semínky granátového jablka, mátou nebo bazalkou a jedlými kvítky.
Tip: Nemáte rádi ryby? K tomuto jídlu se hodí i pošírované vejce!

