
Zapékané placky k snídani - zeleninový guláš s houbami a klobásou
Suroviny
1 porce
- 3 bramborové placky Aviko
- 60 g barevné papriky
- 50 g selský jogurtu
- 40 g bílé klobásy
- 30 g cukety
- 30 g lilku
- 30 g rajčat
- 20 g bílé cibule
- 20 g libovolných hub
- 20 g strouhaného sýra
- 5 ml olivového oleje
- vejce
- provensálské bylinky
- sůl
- pepř
Použité produkty
Příprava
- Bramborové placky připravte podle návodu na obalu.
- Zeleninový guláš: papriku, rajčata, cibuli, cuketu, lilek a houby nakrájejte na 4 cm dlouhé kousky, orestujte na olivovém oleji a povařte, dokud rajčata nepustí šťávu.
- Bílou klobásu spařte ve vodě se solí. Oloupejte slupku, nakrájejte na plátky.
- Ukládejte v žáruvzdorné nádobě v tomto pořadí: placky, selský jogurt, sýr, zeleninový guláš, klobása, zalijte rozšlehanými vejci, posypte sýrem a pečte v troubě při 220 °C 15 až 20 minut.