avfs-240192-06_house_of_fries_website_-_fries_improvement_-_your_preperation_way_-_header_-_1920x1080_-_cz.jpg

Nejlepší hranolky pro váš způsob přípravy

Nejlepší hranolky pro váš způsob přípravy

Při přípravě hranolků v restauraci závisí volba způsobu na několika faktorech, včetně požadované textury, konzistence, vybavení kuchyně, objemu objednávek a časové efektivity. Níže je uveden rozpis úvah pro výběr nejlepší varianty pro vaši restauraci.

 

  • 1. Objem objednávek

    • Fritování je nejlepší pro velkoobjemové, rychle pracující kuchyně (např. rychlé občerstvení nebo příležitostné stravování). 
    • Fritování v horkovzdušné fritéze je vhodné pro menší objemy nebo v případě, že máte omezený počet objednávek hranolků.
    • Pečení v troubě a konvektomatu zvládnou střední až velké objemy, ale mohou být pomalejší než fritování.
       
    avfs-240192-06_house_of_fries_website_-_fries_improvement_-_your_preperation_way_-_900x600px.jpg
  • 2. Požadovaná textura

    • Fritování je zlatým standardem pro křupavé, zlatavé hranolky. 
    • Hranolky z konvektomatu a pečení v troubě mohou být měkčí, i když křupavosti dosáhnete úpravou při vyšší teplotě. 
    • Horkovzdušné fritézy nabízejí střední cestu: určitou křupavost, ale ne tak dokonalou jako fritování.
       
    avfs-240192-06_house_of_fries_website_-_fries_improvement_-_your_preperation_way_-_900x600px2.jpg
  • 3. Zdravotní hlediska

    • Pečení v troubě a smažení v horkovzdušné fritéze jsou nejzdravější možnosti s minimální spotřebou oleje. 
    • Kombinovaná úprava v páře je dobrým kompromisem mezi zdravím a strukturou, ale může být na úkor křupavosti. 
    • Fritování je nejméně zdravé kvůli vysokému obsahu oleje.
       
    avfs-240192-06_house_of_fries_website_-_fries_improvement_-_your_preperation_way_-_900x600px3.jpg
  • 4. Efektivita práce a zařízení

    • Klasické fritování a příprava v horkovzdušné fritéze jsou náročnější na práci, ale také rychlejší. 
    • Pečení v troubě a konvektomat vyžadují méně aktivní práce, ale doba přípravy může být delší. 
    • Konvektomaty jsou multifunkční a umožňují připravovat více položek menu než jen hranolky.
       
    avfs-240192-06_house_of_fries_website_-_fries_improvement_-_your_preperation_way_-_900x600px4.jpg
  • 5. Náklady na prostor a vybavení

    • Horkovzdušné fritézy jsou kompaktní a cenově dostupné. 
    • Pečení v troubě vyžaduje troubu, kterou již většina kuchyní má. 
    • Konvektomaty jsou vyšší investicí a zabírají více místa, ale nabízejí všestrannost. 
    • Fritézy vyžadují prostor a pravidelnou údržbu oleje.
       
    avfs-240192-06_house_of_fries_website_-_fries_improvement_-_your_preperation_way_-_900x600px5.jpg

Správná metoda pro vaši restauraci bude záviset na vyvážení těchto faktorů tak, aby co nejlépe vyhovovala potřebám vaší kuchyně, jídelníčku a preferencím zákazníků. Mnoho restaurací používá kombinaci metod v závislosti na denní době, poptávce zákazníků a dostupných zdrojích v kuchyni. V House of Fries vám rádi pomůžeme najít tu nejlepší metodu a hranolky pro vás.

 

 

avfs-240192-06_house_of_fries_website_-_fries_improvement_-_your_preperation_way_-_image_block_-_1095x438px_-_cz.jpg

Díky více než 50 letům zkušeností s vývojem a výrobou hranolků jsme odborníky na přípravu brambor. To se odráží v širokém sortimentu našich výrobků, které najdete téměř v každé restauraci a kuchyni. Nabízíme mnoho možností. Malý výběr podle způsobu přípravy.