
Nejlepší hranolky pro váš způsob přípravy
Nejlepší hranolky pro váš způsob přípravy
Při přípravě hranolků v restauraci závisí volba způsobu na několika faktorech, včetně požadované textury, konzistence, vybavení kuchyně, objemu objednávek a časové efektivity. Níže je uveden rozpis úvah pro výběr nejlepší varianty pro vaši restauraci.
- 1. Objem objednávek
- Fritování je nejlepší pro velkoobjemové, rychle pracující kuchyně (např. rychlé občerstvení nebo příležitostné stravování).
- Fritování v horkovzdušné fritéze je vhodné pro menší objemy nebo v případě, že máte omezený počet objednávek hranolků.
- Pečení v troubě a konvektomatu zvládnou střední až velké objemy, ale mohou být pomalejší než fritování.
- 2. Požadovaná textura
- Fritování je zlatým standardem pro křupavé, zlatavé hranolky.
- Hranolky z konvektomatu a pečení v troubě mohou být měkčí, i když křupavosti dosáhnete úpravou při vyšší teplotě.
- Horkovzdušné fritézy nabízejí střední cestu: určitou křupavost, ale ne tak dokonalou jako fritování.
- 3. Zdravotní hlediska
- Pečení v troubě a smažení v horkovzdušné fritéze jsou nejzdravější možnosti s minimální spotřebou oleje.
- Kombinovaná úprava v páře je dobrým kompromisem mezi zdravím a strukturou, ale může být na úkor křupavosti.
- Fritování je nejméně zdravé kvůli vysokému obsahu oleje.
- 4. Efektivita práce a zařízení
- Klasické fritování a příprava v horkovzdušné fritéze jsou náročnější na práci, ale také rychlejší.
- Pečení v troubě a konvektomat vyžadují méně aktivní práce, ale doba přípravy může být delší.
- Konvektomaty jsou multifunkční a umožňují připravovat více položek menu než jen hranolky.
- 5. Náklady na prostor a vybavení
- Horkovzdušné fritézy jsou kompaktní a cenově dostupné.
- Pečení v troubě vyžaduje troubu, kterou již většina kuchyní má.
- Konvektomaty jsou vyšší investicí a zabírají více místa, ale nabízejí všestrannost.
- Fritézy vyžadují prostor a pravidelnou údržbu oleje.
Správná metoda pro vaši restauraci bude záviset na vyvážení těchto faktorů tak, aby co nejlépe vyhovovala potřebám vaší kuchyně, jídelníčku a preferencím zákazníků. Mnoho restaurací používá kombinaci metod v závislosti na denní době, poptávce zákazníků a dostupných zdrojích v kuchyni. V House of Fries vám rádi pomůžeme najít tu nejlepší metodu a hranolky pro vás.

Díky více než 50 letům zkušeností s vývojem a výrobou hranolků jsme odborníky na přípravu brambor. To se odráží v širokém sortimentu našich výrobků, které najdete téměř v každé restauraci a kuchyni. Nabízíme mnoho možností. Malý výběr podle způsobu přípravy.