churros-s-teplým-brusinkovým-kompotem-a-zmrzlinou

Churros s teplým brusinkovým kompotem a zmrzlinou

Zapomeňte na klasický pohár s horkými malinami. Letošní sváteční období překvapte své hosty křupavými Churros s teplým brusinkovým kompotem a domácí zmrzlinou.

Suroviny

4 porce

• 8 Aviko Churros 
• 350 g brusinek
• 150 ml neslazené jablečné šťávy
• 50 g cukru
• 2 lžičky mleté skořice
• 3 hvězdičky anýzu
• 1 polévková lžíce moučkového cukru
• 4 kopečky vanilkové zmrzliny
• 4 mátové snítky

aviko_churros_1000_g_pokrm

Příprava

Hotové za: 25 minut 

  1. Do hrnce dejte brusinky s jablečnou šťávou, cukrem, 1 lžičkou skořice a badyánem. Přiveďte k varu a poté 10 minut mírně vařte na středním stupni, dokud se bobule nerozvaří.
  2. Sejměte pánev z plotny a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Brusinkový kompot uchovávejte zakrytý v lednici.
  3. Připravte Churros podle pokynů na obalu v troubě nebo ve fritéze.
  4. Mezitím ohřejte brusinkový kompot na mírném ohni; v případě potřeby přidejte trochu jablečné šťávy nebo vody.
  5. Smíchejte moučkový cukr s poslední lžičkou skořice.
  6. Na 4 talíře nandejte štědrou lžíci brusinkového kompotu. Navrch přidejte kopeček vanilkové zmrzliny. Přidejte churros
    a posypte skořicovým cukrem. Dezerty dozdobte mátou.


Tip: Brusinkový kompot udělejte o 2-3 dny dříve a uchovávejte přikrytý v lednici.